Antena 3 CNN High Tech Avionul hipersonic pentru pasageri. De la Tokyo la Paris în două ore jumătate

Avionul hipersonic pentru pasageri. De la Tokyo la Paris în două ore jumătate

Avionul hipersonic pentru pasageri. De la Tokyo la Paris în două ore jumătate
Sursa foto: Foto: EADS
21 Iun 2011   •   12:33

Corporaţia internaţională, European Aeronautic Defence and Space Company (EADS), a prezentat, înainte de startul Salonului Aeronautic Intarnaţional de la Paris, proiectul unui avion-rachetă care ar putea parcurge distanţa dintre Tokyo şi Paris în două ore şi jumătate, informează AFP.

Conceptul Zehst (Zero Emission Hypersonic Transportation) ar putea să devină realitate în jurul anului 2050, ar emite polua extrem de puţin şi ar putea transporta între 50 şi 100 de pasageri.

Pentru decolare, avionul va folosi motoare obişnuite, alimentate cu un combustibil extras din alge de mare. Propulsarea la altitudine va fi realizată cu ajutorul unor motoare-rachetă care vor folosi un combustibil pe bază de hidrogen şi oxigen, emisiile acestuia fiind vapori de apă.

Avionul-rachetă va zbura la o altitudine de 32.000 de metri, spre deosebire de avioanele comerciale actuale care zboară la 10.000 de metri. Aterizarea de la această înălţime se va face prin oprirea motoarelor şi planare, înainte de repornirea motoarelor.

Proiectul este dezvoltat în colaborare cu Japonia şi foloseşte tehnologii deja existente. EADS speră să realizeze un prototip până în 2020.




×
Subiecte în articol: Tokyo paris
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close