Antena 3 CNN High Tech Baidu, cel mai important motor de căutare chinez, atacat de hackeri iranieni

Baidu, cel mai important motor de căutare chinez, atacat de hackeri iranieni

Baidu, cel mai important motor de căutare chinez, atacat de hackeri iranieni
12 Ian 2010   •   18:03

Baidu, cel mai important motor de căutare chinez, a fost ţinta unui atac marţi, potrivit mass-mediei din această ţară. Atacul a fost revendicat de un grup de hakeri iranieni intitulat "armata cibernetică iraniană", care susţin autorităţile din teheran, relatează AFP.


Pagina de start a motorului de căutare Baidu a fost înlocuită de steagul Iranului, însoţit de un mesaj în limba engleză: ?Acest site a fost spart de armata cibernetică a iranului?, potrivit publicaţiei People's Daily.

Acesta este ?un avertisment, o reacţie la intervenţia autorităţilor americane în afacerile interne ale Iranului?, explică hackerii iranieni, citaţi de presa chineză.

În decembrie, site-ul Twitter a fost atacat tot în semn de avertisment, de ?un grup care operează sub denumirea armata cibernetică iraniană care protestează faţă de interferenţele insidioase ale siteului de micro-logging în treburile Iranului?.

Twitter a fost utilizat pe scară largă de opoziţia iraniană la demonstraţiile care au urmat după controversata realegere din iunie a lui Mahmoud Ahmadinejad în funcţia de preşedinte al Republicii Islamice.


Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului chinez, citat de AFP, ?majoritatea funcţiilor motorului de căutare Baidu au fost restabilite în această după-amiază?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close