Antena 3 CNN High Tech Balonul care va schimba viaţa întregii planete. Google vrea să ofere internet şi în cele mai inaccesibile zone

Balonul care va schimba viaţa întregii planete. Google vrea să ofere internet şi în cele mai inaccesibile zone

Balonul care va schimba viaţa întregii planete. Google vrea să ofere internet şi în cele mai inaccesibile zone
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    17 Iun 2013   •   10:05

Google plănuieşte să ofere acces la internet întregii planete, prin intermediul unor baloane meteorologice.

Gigantul IT verifică posibilitatea de a construi un inel de baloane care să zboare în jurul planetei şi care să ofere internet chiar şi în cele mai inaccesibile zone, potrivit Business Insider.

Baloanele cu heliu, echipate cu mici computere, oferă internet de la o altitudine de circa 20 de kilometri, iar scopul este de a conecta cele peste 4,6 miliarde persoane care nu au acces la acest serviciu.
 
Testele pentru acest proiect au început în Nou Zeelandă şi a fost primită cu entuziasm de localnici.

Google vrea să aducă internetul peste tot în lume, din savana africană până pe piscurile din Himalaya, cu ajutorul unui inel de baloane meteorologice care vor călătorii în jurul planetei purtate de vânt. 

"Internetul emis din balon poate fi o idee nebunească şi la un anumit nivel chiar aşa este. Dar, uneori, dacă vrei să faci un pas uriaş, trebuie să încerci să faci ceva nebunesc", a spus "arhitectul-şef al acestui proiect, Richard Devaul.

Baloanele vor fi dotate cu panouri solare care să alimenteze partea hardware a sistemului. Semnalul merge de la un balon la altul, apoi către reţeaua terestră de internet. 

Dezvoltatorii noii tehnologii mai au nevoie de câteva luni de muncă până să definitiveze proiectul.



×
Subiecte în articol: Google balon
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close