Antena 3 CNN High Tech Bătălia pentru referendum se dă pe... Internet

Bătălia pentru referendum se dă pe... Internet

Bătălia pentru referendum se dă pe... Internet
30 Apr 2007   •   17:52

Campania pentru referendum are o particularitate: susţinătorii şi adversarii preşedintelui suspendat se întrec în mesaje pe forumurile de pe Internet şi SMS-uri. De pe site-urile ziarelor şi televiziunilor de stiri, pasionaţii de politică s-au mutat pe site-urile partidelor sau ale candidatului. Pe Internet au apărut pagini dedicate campaniei pentru referendum, care militează fie pentru fie împotriva preşedintelui.

Există chiar sondaje online care întreabă vizitatorul dacă este sau nu de acord cu demiterea lui Traian Băsescu şi arată procentele pentru fiecare opţiune. Potrivit jurnaliştilor de la ?Adevărul?, pe lângă mesajele trimise de vizitatorii site-urilor, cei care îl sprijină pe Băsescu au postat pe Internet şi fotografii trucate care conţin mesaje la adresa celor 322 de parlamentari care au votat pentru suspendare.

Bătălia electorală se duce şi prin SMS-uri, unele dintre ele de-a dreptul agresive. Tot pe net circulă şi o petiţie care solicită dizolvarea Parlamentului. Iniţiatorii n-au aflat, probabil, că potrivit Constituţiei forul legislativ nu poate fi dizolvat atât de uşor. Cunoscut ca un pasionat al forumurilor, Traian Băsescu nu putea rata postarea unui mesaj pe propriul său site, în care promite că va încerca să răspundă tuturor întrebărilor.

Antena 3

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close