Antena 3 CNN High Tech Bibliotecile americane păşesc în era iPod-ului

Bibliotecile americane păşesc în era iPod-ului

Bibliotecile americane păşesc în era iPod-ului
08 Aug 2008   •   14:33

Este posibil ca tipărirea cărţilor să fie în curând de domeniul trecutului. Asta deoarece bibliotecile îşi extind din ce în ce mai mult lista de cărţi, muzică şi filme digitale. În Phoenix, cu ajutorul unui abonament, internet şi softul potrivit, se pot accesa peste 50.000 de cărţi în variantă scrisă şi audio, muzică si filme. Şi toate acestea, fără a păşi măcar o singură dată într-o bibliotecă sau librărie.

Procedura de descărcare a informaţiei este si ea simplă: se intră pe site-ul bibliotecii, se selectează titlul dorit şi apoi se apasă pe butonul care permite descărcarea informaţiei în computerul personal. De acolo, informaţia poate fi transferată pe iPod-uri.

Directorul Bibliotecilor Sno-Isle din statul american Washington, Jim McCluskey, a declarat că va implementa acest program cât de repede cu putinţă şi va pune la dispoziţia cititorilor materiale care vor putea fi descărcate pe iPod.

Acest program a fost preluat şi de alte câteva mii de biblioteci şi este foarte popular şi în rândul cititorilor. Acum cărţile nu mai ocupă spaţiu în biblioteci şi sunt disponibile în permaneţă, ceea ce conferă atractivitate programului.

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close