Antena 3 CNN High Tech Bitcoin în pericol? Unul dintre cele mai importante site-uri de schimb pentru moneda virtuală a fost închis

Bitcoin în pericol? Unul dintre cele mai importante site-uri de schimb pentru moneda virtuală a fost închis

Bitcoin în pericol? Unul dintre cele mai importante site-uri de schimb pentru moneda virtuală a fost închis
de M.C.    |    25 Feb 2014   •   20:30
Milioane de dolari investiţi în bitcoin sunt în pericol, după ce unul din cele mai populare site-uri de schimb, Mt.Gox, a devenit indisponibil, scrie CNN.
 
Rata de schimb a bitcoin a atins un prag minim, din noiembrie şi până acum, de 490 de dolari, după ce la un moment dat depăşise bariera de 1.000. 
 
Un document neverificat care circulă în mediul online afirmă că Mt.Gox a pierdut peste 700.000 de bitcoins, adică peste 360 de milioane de dolari, bani ai userilor înregistraţi pe site. 
 
Astfel, tot mai mulţi utilizatori sunt îngrijoraţi că cei care deţin site-ul ar fi încercat să îi fraudeze, deşi nu există niciun fel de dovezi în acest sens. 
 
Alte companii care oferă servicii de schimb pentru Bitcoin au emis un comunicat de presă în care îşi exprimă dezacordul pentru ceea ce s-a întâmplat cu Mt.Gox, însă consideră acest lucru drept o "evolutie a pieţii, care scapă de jucătorii proşti".

×
Subiecte în articol: bitcoin
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close