BitDefender a detectat 150.000 de noi viruşi

03 Aug 2007   •   19:31
BitDefender a detectat 150.000 de noi viruşi
Producătorul român de tehnologie în securitatea datelor BitDefender a detectat 150.000 de viruşi noi în prima jumătate a acestui an, de trei ori mai multe decât în semestrul I al anului trecut, când au fost depistate 48.000 de pericole informatice, potrivit datelor furnizate de BitDefender. Principalele ameninţări la adresa calculatoarelor au fost, în ultimele şase luni, viruşii transmişi prin e-mail, dar mai ales troienii. Troianul numit Peed a reprezentat atacul informatic numărul 1 al anului, variantele sale cumulând aproape 30 la sută din totalul infectărilor.

Potrivit BitDefender, clasa de troieni Behaves.Like: Trojan.Downloader a ocupat locul secund, în topul BitDefender. Astfel de ameninţări virale sunt stopate cu ajutorul tehnologiei proprietare BitDefender B-Have, care permite detectarea lor pe baza analizei comportamentale a acestor aplicaţii.

În prima jumatate a anului, pericolele informatice detectate pe baza analizei comportamentale au însumat 21.4 la sută din totalul viruşilor descoperiţi. În urma testelor internaţionale de profil, tehnologia B-Have a fost desemnată printre cele mai avansate din lume în detecţia pro-activă a diverselor tipuri de malware.

O altă ameninţare a fost virusul Win32.Sality.M, un virus polimorfic care se răspândeşte folosind virusul Bagle ca vector. Virusul Bagle în sine nu a reuşit însă să se claseze în topul primilor 10 pericole informatice. „Schimbarea treptată de la viruşi către troieni în listele Top 10 Malware reprezintă o tendinţă interesantă în securitatea datelor.

Deşi popularitatea viruşilor ce se transmit pe e-mail scade încet, variantele lor cele mai puternice sunt încă prezente şi reprezinta o ameninţare constantă pentru sistemele utilizatorilor casnici şi ale companiilor”, a declarat Viorel Canja, şeful Laboratoarelor BitDefender.

BitDefender este cel mai răspândit produs românesc în întreaga lume care protejează eficient împotriva ameninţărilor peste 41 de milioane de utilizatori individuali şi corporate din mai mult de 100 de ţări. BitDefender are sucursale în SUA, Marea Britanie, Germania, Spania şi România.


Rompres

x close