Antena 3 CNN High Tech Blog de jurnalism achiziţionat cu 30 milioane de dolari de The Guardian

Blog de jurnalism achiziţionat cu 30 milioane de dolari de The Guardian

Blog de jurnalism achiziţionat cu 30 milioane de dolari de The Guardian
16 Iul 2008   •   13:07

Noile media şi jurnalismul online încep să se afirme într-o lume dominată până nu demult de presa scrisă şi televiziune. Firmele old media se arată din ce în ce mai interesate de noile media, potrivit jurnaliştilor de la Financiarul. Astfel cei care se ocupă cu maximă seriozitate de asemenea afaceri au mari şanse să aibă succes. Cu puţin timp în urmă, editorul ?The Guardian? a cumpărat ContentNext, un blog de jurnalism şi media, pentru care a plătit suma de 30 de milioane de dolari.

Potrivit Financiarul, compania Guardian News and Media, care editează ?The Guardian? şi ?The Observer?, a decis să facă această achiziţie pentru a-şi spori prezenţa în zona on-line şi după ce au fost impresionaţi de calitatea articolelor publicate pe www.paidcontent.org, site-ul cu pricina.

Siteul lui Rafat Ali, lansat în 2002 ca un blog personal, a devenit o colecţie de articole care puteau fi preluate de mass-media numai daca acestea indicau sursa. Autorul blogului a declarat că iniţial el a dorit să arate ce fel de jurnalism poate să facă, ce fel de articole poate să scrie, privindu-şi blogul ca pe un CV online.

În 2004 a început să angajeze oameni şi uşor blogul saă a devenit o afacere. Profitabilă se pare, în condiţiile în care Guardian News and Media s-a oferit să plătească 30 de milioane de dolari pentru preluarea site-ului.

Achiziţia ContentNext aduce compania Guardian News and Media între primii jucători pe segmentul media on-line, dar concurenţa este acerbă, cu noi bloguri şi noi site-uri lansate pe bandă rulantă în Statele Unite. ContentNext îşi va păstra brandul şi va fi în continuare un grup independent în cadrul corporaşiei media britanice. În prezent, 14 persoane lucrează la patru bloguri de specialitate, din domeniul gadgeturilor şi al tehnologiei, dar şi din alte domenii. În Marea Britanie şi India, site-ul are ediţii speciale, acoperind ştirile ?locale?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close