Antena 3 CNN High Tech Blogger-ii ca jurnalişti liber-profesionişti

Blogger-ii ca jurnalişti liber-profesionişti

Blogger-ii ca jurnalişti liber-profesionişti
11 Apr 2007   •   12:09

"roMEDIAblogger" este prima Asociaţie Media a Bloggerilor Români. Milităm pentru ca blogger-ii români să fie recunoscuţi ca jurnalişti liber-profesionişti. Orice blogger care respectă un minim de reguli de bun simţ poate să devină membru.

RoMediaBlogger e doar un val mic deocamdată, iar ştampila unei judecătorii nu îl face mare, nu îi oferă mai mult sprijin decât pot să îi ofere alte valuri mici ca şi el. Noţiunea "Jurnalism de blog" este o tautologie. Blogul este just a media component. Este on-line media şi nimic mai mult. Prin urmare noţiunea se încadrează foarte pe larg în definiţia jurnalismului şi nu aduce chiar nimic nou.

Pentru comunicare nevoia de legitimitate este o premiză esenţială. Ignori, cel mai adesea, o sursă în care nu ai încredere. Aderarea la o organizaţie 'care să garanteze pentru membrii ei' nu e suficientă pentru a o obţine. Formarea unei asociaţii nu oferă automat legitimitate nici ei, şi cu atât mai puţin membrilor ei. Avem asociaţii de locatari, asociaţii de vânători şi pescari, asociaţii de apicultori, asociaţii de tot felul de muritori. Pe net faci un forum şi 'ai întemeiat' o asociaţie.

RoMediaBlogger

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close