Antena 3 CNN High Tech Bloggerii, cronicarii războiului din Fâşia Gaza

Bloggerii, cronicarii războiului din Fâşia Gaza

Bloggerii, cronicarii războiului din Fâşia Gaza
07 Ian 2009   •   12:35

Într-o zonă în care legăturile telefonice nu durează mai mult de câteva secunde, iar jurnaliştii nu au acces, singura modalitate de a afla informaţii rămâne Internetul. Este vorba despre situaţia din Fâşia Gaza unde bloggeri s-au transformat, de voie, de nevoie, în adevăraţi cronicari. Ei au rămas singurii care pot intra în contact cu populaţia şi cu realitatea războiului, anunţă Cotidianul.
?Moments of Gaza? este blogul profesorului Said Abdelwahed. În una dintre ultimele postari , acesta relatează evenimentele din noaptea de cinci spre şase ianuarie. ?Din ce în ce mai multe raiduri aeriene; au atacat de mai mult de 30 de ori ţinte diferite, inclusiv un centru medical. Sute de oameni şi-au salvat vieţile fugind spre periferiile oraşelor.?

Un alt blogger, Mohammed Fares El Majdalawi, povesteşte cât de greu se obţin alimentele în Făşia Gaza. Pe Fromgaza, aflăm că populaţia nu are probleme numai cu bombardamentele, dar şi cu penuria de alimente. ?Ieri, tatăl meu a mers la brutărie la 5 dimineaţa şi a aşteptat 5 ore pentru un sac cu pâini. Insuficient pentru familia mea, pentru că suntem 11. Astăzi, am mers la toate brutăriile. N-am găsit nici măcar o pâine: totul este închis...? scrie bloggerul.
In Gaza este blogul unei activiste canadiene din Gaza. Ea vorbeşte despre eorile cu care se confruntă lucrând într-un spital. ?Ce mă frapează acum, chiar mai mult decât cadavrele arse şi dezmembrate..., e panica de pe feţele oamenilor.? scrie femeia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza razboi internet
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close