Antena 3 CNN High Tech Blogul = CV la Olimpiadele Comunicării

Blogul = CV la Olimpiadele Comunicării

Blogul = CV la Olimpiadele Comunicării
08 Mai 2007   •   17:31
UPDATE: În cadrul Olimpiadelor Comunicării, organizate anual între 7 mai şi 1 iunie la Bucureşti, a avut loc o conferinţă intitulată "Blogul este cel mai bun CV al unui comunicator". Acesta s-a desfăşurat marţi, 8 iunie la Palatul Parlamentului. Conferinţa şi-a propus să le arate tinerilor care îşi doresc o carieră în comunicare cum să folosească blogurile atât pentru a se "vinde" mai bine în faţa angajatorilor cât şi pentru a se dezvolta pe plan profesional sau pentru a-şi creşte networkul personal.

Au conferenţiat Ionuţ Oprea (MPI), Cristian Manafu (M&C Consult), Antonio Eram (WeBlog.ro) şi Răzvan Crişan (Oricum).

Ideea de bază a prezentărilor invitaţiilor a fost că tinerii pot utiliza blogul personal ca instrument pentru angajare. Blogul poate ţine loc de CV sau, cel puţin, poate fi un adjuvant important al acestuia. Companiile pot analiza, parcurgând un blog personal, cum scrie şi cum gândeşte un potenţial candidat la un job şi, în cazul contactării şi angajării via blog, se poate spune şi că se pot face bani din jurnalul on-line ? altă temă de discuţie atinsă destul de frecvent.

Cristian Manafu a vorbit despre importanţa feed-back-ului la comentariile postate pe blog şi a încurajat bloggerii să intre şi să posteze pe jurnalele altor ?colegi?, lăsându-şi semnătura ? linkul către blogul lor. De asemenea, răspunzând la o întrebarea a Antenei3.ro, Cristian a spus că nu crede necesară moderarea comentariilor pe blog, admiţând utilitatea filterelor anti-spam şi anti-flood ? postarea repetată a unui comentariu.

Răzvan a discutat cu tinerii din sală, în majoritate studenţi, despre bloguri şi networking. Am reţinut două idei, prima legată de interconectarea blogurilor ? linkuri între acestea, dar şi utilitatea întâlnirii off-line a celor care au blog pentru schimb de idei în extraciberspaţiu.

Finalul a părut să contrazică nota optimistă a conferinţei, prin expunerea negativă, sumbră, a lui Antonio Eram. El a vorbit despre lipsa de utilitate a unui blog, scoţând în faţă o mulţime de motive pentru care nu e necesară crearea unui blog. În fapt, Antonio a dorit să-i scuture pe cei care creează un blog fără să aibe ceva clar în minte şi fără să înveţe minimal în prealabil cum să-l updateze.

Am intervenit la final pentru a sublinia la rândul meu importanţa blogului CV. Am spus că este o resursă extraordinară pentru HR sau pentru şeful direct din (new-)media, PR sau alte companii care activează în sfera comunicării să poată să-i cunoască pe candidaţi chiar înainte de interviu: cine sunt, cum gândesc, cum se exprimă, cum interacţionează ? răspunsurile pe care le oferă comentariilor cititorilor blogului personal.



Citiţi programul conferinţei pe site-ul Olimpiadele Comunicării

Ovidiu Drăghia, Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close