Antena 3 CNN High Tech Blogul ministrului de externe naşte controverse

Blogul ministrului de externe naşte controverse

Blogul ministrului de externe naşte controverse
09 Mar 2007   •   12:15

Carl Bildt, şeful diplomaţiei suedeze, este acuzat că vorbeşte prea deschis în jurnalul său online, o activitate care ar fi incompatibilă cu funcţia sa şi care ar dăuna canalelor tradiţionale de comunicare, potrivit detractorilor săi, relatează AFP. De mai multe săptămâni, ministrul în vârstă de 57 de ani povesteşte zilnic - şi adesea de mai multe ori pe zi - cum îşi petrece timpul şi notează impresii pe un nou blog în suedeză.

'El nu poate să fie doar o persoană privată când abordează chestiuni care ţin de domeniul competenţelor sale', estimează profesorul în jurnalism de la Universitatea Goteborg Kent Asp, considerând că Bildt ar trebui să se limiteze la subiecte cu caracter privat. 'Este o mare problemă pentru că nu este clar dacă ministrul exprimă puncte de vedere personale sau oficiale pe site-ul său', a declarat profesorul. Însă, în opinia lui Bildt, nu există nici o confuzie în privinţa autorului blogului. 'Eu scriu. Sunt o persoană care este în acelaşi timp şi ministru de externe', a explicat el.

Comentarii în privinţa întâlnirilor sale oficiale, impresii generale despre actualitatea mondială şi reacţii la articolele din presă alimentează jurnalul electronic al ministrului. La 5 martie, el aborda actualitatea din Orientul Mijlociu: 'un guvern de uniune palestinian nu va rezolva toate problemele şi nu va răspunde la toate exigenţele, însă dacă alternativa este războiul civil, haosul (...) de aceea trebuie să lucrăm în această direcţie'. 'Sâmbătă liniştită în acest sfârşit de iarnă ploioasă la Stockholm. În exterior, lumea continuă să evolueze', se putea citi la 24 februarie.

Rompres

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close