Britanicul Richard Garriott, turist în spaţiu pentru 18 milioane de lire

13 Oct 2008   •   12:27
Britanicul Richard Garriott, turist în spaţiu pentru 18 milioane de lire
Cu puţină ambiţie şi ceva mai mulţi bani se poate ajunge în spaţiu. Britanicul Richard Garriott a semnat un contract cu o agenţie spatială rusă şi a plătit 18 milioane de lire sterline pentru a deveni turist în spaţiu. Racheta spaţială în care se afla bărbatul de 47 de ani a fost lansată duminică de pe teritoriul Kazakhstanului sub privirile tatălui şi prietenei acestuia.
Richard Garriott este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din industria jocurilor video, informează "Daily Mail". Nu este primul din familie care zboară în spaţiu. Tatăl acestuia, Owen Garriott este unul dintre astronauţii americani ai NASA.
Prietena lui Richard Garriott a fost vizibil emoţionată de realizarea bărbatului. "Sunt foarte fericită pentru el. Este unul din lucrurile pe care şi le dorea foarte mult să le facă. Sunt sigură că se bucură de această realizare ca un copil."
Autorităţile spaţiale au declarat că racheta spaţială a ajuns cu bine pe orbită. "A reuşit. A ajuns pe orbită. Este extraordinar." a spus Owen Garriott. La rândul lui, acesta a zburat de două ori în spaţiu: prima oară în 1973, când a petrecut 60 de zile în spaţiu, şi a două oară în 1983, când a stat numai 10 zile. Revenirea lui Richard Garriott pe Pământ este programată peste 10 zile.
Antena3.ro

x close