Antena 3 CNN High Tech Cameron Diaz, Julia Roberts şi Jessica Biel, cele mai "periculoase" la căutările online

Cameron Diaz, Julia Roberts şi Jessica Biel, cele mai "periculoase" la căutările online

Cameron Diaz, Julia Roberts şi Jessica Biel, cele mai "periculoase" la căutările online
Sursa foto: Foto: www.sliceofscifi.com
20 Aug 2010   •   12:43

Cameron Diaz, Julia Roberts şi Jessica Biel sunt ?cele mai periculoase? celebrităţi care sunt căutate pe internet, se arată într-ujn studiu citat de www.telegraph.co.uk.

Cercetătorii au descoperit că actriţele de la Hollywood şi modelele frumoase sunt folosite de infractorii online pentru a-i redirecţiona pe utilizatorii internetului către site-uri dubioase, care le virusează apoi calculatoarele.

Aceştia au descoperit că peste şase milioane de programe care fac rău computerelor au fost create de-a lungul anului trecut, aproximativ 60.000 pe zi.

Experţii susţin că hackerii se folosesc adesea de astfel de ?site-uri capcană? cu viruşi, care au ca ţintă detaliile private ale utilizatorilor.

După ce un computer este infectat hackerii pot fura parolele folosite la operaţiunile bancare sau parole de email.

Potrivit studiului al ?celor mai periculoase celebrităţi online?, Diaz a ocupat locul fruntaş, cu puţin înaintea actriţelor Julia Roberts şi Jessica Biel.

Mai mult de o căutare din zece pentru Diaz conduce la site-uri ?riscante?, care păcălesc utilizatorii să descarce viruşi, ce preiau apoi controlul computerelor sau le fură datele personale.

La căutarea pe net a actriţei Julia Roberts, aproximativ 9% sută din site-urile care apar în rezultate sunt periculoase, însă riscul creşte la 20% atunci când sunt descărcate imagini ale vedetei.

Jessica Biel este a treia cea mai periculoasă în acest clasament, cu rezultate asemănătoare celor ale Juliei Roberts, însă utilizatorii au mai puţine şanse de a contracta un virus dacă descarcă imagini ale ei.

Printre celelalte celebrităţi care se află în topul zece al celor mai periculoase căutări pe net, se numără Gisele Buendchen, Adriana Lima şi Heidi Klum, în timp ce starurile din tenis Maria Sharapova şi Andy Roddick au ocupat locurile 13 şi 14.

Jennifer Love Hewitt, Nicole Kidman, Tom Cruise, Heidi Klum, Penelope Cruz şi Anna Paquin, vedeta serialului TV "True Blood?, prezintă de asemenea riscuri la căutarea pe internet.

Preşedintele Barack Obama şi Sarah Palin s-au clasat ultimii pe această listă prezentată de o firmă de securitate pe internet.

?Criminalii cibernetici se folosesc adesea de numele celebrităţilor pentru a-i ademeni pe oameni pe site-uri pline de softuri periculoase?, a declarat Dave marcus, de la McAfee, firma care a realizat studiul. ?Oricine caută cele mai noi clipuri şi imagini ar putea să se trezească cu un computer infectat în locul a ceea ce caută. Anul acesta rezultatele căutărilor pentru celebrităţi sunt mai sigure decât anul trecut, însă sunt în continuare destule pericole la căutarea online?.

McAfee a efectuat acest studiu în iulie, folosind tehnologia companiei pentru a identifica site-urile periculoase.

Antena3.ro

 

 

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close