Antena 3 CNN High Tech Canadian amendat cu 873 milioane dolari pentru mesaje spam trimise pe Facebook

Canadian amendat cu 873 milioane dolari pentru mesaje spam trimise pe Facebook

Canadian amendat cu 873 milioane dolari pentru mesaje spam trimise pe Facebook
25 Noi 2008   •   11:47

Un canadian a fost amendat cu 873 milioane de dolari pentru că a trimis aproximativ 4 milioane de mesaje spam utilizatorilor de Facebook? cea mai grea pedeapsă pentru o infracţiune prevăzută de Legea CAN-SPAM.
În martie şi aprilie 2008, Adam Guerbuez şi compania sa, Atlantic Blue Capital, au folosit date de logare Facebook, obţinute prin phishing sau alte metode pentru a trimite mesaje spam de reclamă pentru marijuana, medicamente pentru bărbaţi, sau materiale sexuale către utilizatori ai Facebook.
Mesajul apărea ca fiind de la un prieten, dar era plasat acolo de programele controlate de Guerbuez. Drept urmare, Facebook l-a dat în judecată pe acesta la Tribunalul din California de Nord în luna august.
Compania s-a plans că reclamele au afectat imaginea Facebook. De asemenea, a arătat că a pierdut bani prin monitorizarea şi erforturile pentru prevenirea unor alte astfel de atacuri.
Judecătorul nu a detaliat cum a ajuns la suma de 873 milioane dolari, dar legea CAN SPAM permite acordarea unei pedepse cu plata de până la 11.000 dolari pentru fiecare încălcare.
Oricum, Facebook nu se aşteaptă ca Guerbuez şi Atlantis Blue Capital să onoreze plata impusă lor, deşi compania va încerca să ?colecteze ? toţi banii pe care îi poate lua, recunoaştea directorul de securitate al companiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close