Antena 3 CNN High Tech Canon a prezentat EOS 7D, o nouă cameră SLR cu senzor de 18MP (FOTO)

Canon a prezentat EOS 7D, o nouă cameră SLR cu senzor de 18MP (FOTO)

Canon a prezentat EOS 7D, o nouă cameră SLR cu senzor de 18MP (FOTO)
29 Oct 2009   •   16:31

Canon a prezentat oficial noua cameră SLR, EOS 7D. Aparatul foto dispune de un nou design şi, de asemenea, un nou senzor, APS-C CMOS de 18MP, creat de Canon. EOS 7D beneficiază de procesor Dual ?DIGIC 4?, un domeniu ISO ce poate fi extins până la 12.800 şi o fotografiere continuă la 8 fps-uri ? fără ajutorul accesoriilor adiţionale.

?Ne-am consultat cu peste 5.000 de fotografi din întreaga lume şi i-am întrebat ce doresc cel mai mult de la o cameră foto. Combinând aceste aspecte cu tehnologii de ultimă oră, am fost capabili să dezvoltăm o cameră ce oferă fotografilor instrumentul versatil de care au nevoie, pentru a face noi experimente?, a declarat Dl. Uchidoi, Group Executive Photo Products Group, Canon Inc. Japan .

EOS 7D integrează un senzor AF cu 19 puncte de focalizare, permiţând fotografilor să obţină cadre precise şi să optimizeze setările de compoziţie. Sistemul AF îmbunătăţit oferă un set de opţiuni automate şi manuale ce includ Zone şi Spot AF pentru a localiza şi captura subiecţii rapid şi precis.



Setările AF pot fi personalizate uşor, permiţând obţinerea de reacţii rapide la schimbările din scenă. Diferite puncte AF pot fi setate pentru o orientare verticală sau orizontală, astfel încât fotografii pot trece automat de la modul portret la cel peisaj, fără a atinge vreunul dintre butoane.

EOS 7D încorporează şi un nou sistem de măsurare. Sistemul Focus Colour Luminance (iFCL) măsoară în mod inteligent focalizarea, culoarea şi luminozitatea, de-a lungul a 63 de zone. Completând cele 19 puncte AF, senzorul pe două niveluri este capabil să adune informaţii de la fiecare zonă distinctă în parte pentru a obţine o expunere mai precisă şi mai constantă.


Modelul Canon EOS 7D integrează un vizor inteligent ce oferă fotografilor o acoperire a cadrului de 100%. Cu un zoom de 1.0x1 ? o premieră pentru un aparat EOS ? fotografii pot vedea o imagine extinsă si mai luminată, ce îi ajută să se dedice întru totul fotografierii.

EOS 7D este şi primul EOS ce introduce un modul Dual-Axis Electronic Level ? în vizor şi pe LCD ? ce indică unghiurile de deviaţie şi rotire. Aceste funcţionalităţi sunt utilizate în special la fotografia de peisaj, pentru a echilibra linia orizontului, sau atunci când sunt utilizate lentile Tilt and Shift, pentru a balansa camera.

Camera deţine un nou ecran LCD Clear View II de 3?, conceput să combată efectul de ?glare? prin eliminarea stratului de aer dintre geamul protector al LCD-ului şi cristalul lichid. Noul ecran are un unghi de vizualizare de 160 grade, fiind eficient chiar şi în lumină strălucitoare. Asemănător modelului EOS 5D Mark II, un senzor ambiental de lumină situat pe marginea ecranului poate ajusta în mod automat luminozitatea în funcţie de parametrii mediului înconjurător.




Canon EOS 7D este echipată cu un modul integrat Speedlite Transmitter. Pentru prima dată la un EOS, fotografii pot controla module flash externe fără accesorii adiţionale ? ideal pentru cei ce caută să experimenteze cu diferite sisteme de iluminare. EOS 7D deţine şi un modul flash integrat ce permite un control manual şi o acoperire flash extinsă care să susţină distanţele focale de până la 15mm.

Canon a ţinut cont de feedback-ul fotografilor atunci când a conceput corpul modelului EOS 7D şi tehnologiile integrate în acesta. Corpul din aliaj de magneziu oferă protecţie împotriva factorilor externi. Construcţia dură dar în acelaşi timp uşoară ca greutate, este concepută să protejeze împotriva umezelii şi a prafului, fiind echivalentul legendarului model EOS?1N.

Camera este compatibilă cu o gamă extinsă de accesorii, putând fi uşor integrată în fluxul de lucru al fotografilor. Modulul Wireless File Transmitter (WFT-E5) permite realizarea unui control extins al camerei prin intermediul unui browser de web ? permiţând fotografilor să controleze camera folosind un dispozitiv mobil cu conectare la internet.

EOS 7D este compatibil cu toate lentilele EF şi EF-S precum şi cu modulele flash Canon EX Speedlites. Canon EOS 7D poate fi utilizat şi împreună cu bateriile BG-E7 sau cu telecomenzile RC-1/RC-5.

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close