Antena 3 CNN High Tech Canon EOS 600D şi 1100D, două noi DSLR-uri lansate concomitent în România şi pe plan internaţional

Canon EOS 600D şi 1100D, două noi DSLR-uri lansate concomitent în România şi pe plan internaţional

Canon EOS 600D şi 1100D, două noi DSLR-uri lansate concomitent în România şi pe plan internaţional
Sursa foto: Foto: Petru Leonte
de Florin Tulbure    |    07 Feb 2011   •   17:32

Canon a lansat, luni, în România, două noi camere foto din seria EOS, 1100D şi 600D. Evenimentul de prezentare a avut loc la F64 Studio, iar lansarea din ţara noastră s-a desfăşurat aproape concomitent cu cea de pe plan internaţional.

Canon EOS 1100D este o cameră foto Digitală SLR (DSLR) destinată utilizatorilor „entry level”, sau după cum spun reprezentanţii companiei, „un DSLR pentru cei care doresc să facă primul pas în aventura lor fotografică şi a înregistrărilor video în format HD”.

EOS 600D este un DSLR compact, ceva mai avansat, îndreptat către „zona consumer şi nu cea pro, poziţionat între EOS 550D şi EOS 60D”, după cum a explicat fotograful profesionist George Nicolae, invitat la eveniment pentru a demonstra capabilităţile noilor aparate foto.

Ambele camere foto digitale vor fi disponibile în România din martie, pentru preţuri (deocamdată neoficiale) de 2.499 lei (1100D) şi 3.999 lei (600D).



Canon EOS 1100D îl înlocuieşte pe 1000D şi, aşa cum spuneam în rândurile de mai sus, este un DSLR destinat începătorilor în ale fotografiei.

„Un începător poate fi foarte frustrat şi stresat de mulţimea parametrilor ce trebuie setaţi la un aparat profesional, de aceea EOS 1100D vine cu o mulţime de funcţii auto”, a explicat fotograful George Nicolae.



EOS 1100D - specificaţii:
Senzor de 12 Mpixeli
On-screen Feature Guide
Creative Auto şi Basic+
Captură video HD
Sistem IS 4-stop pentru obţinerea de imagini clare la zoom maxim
Sensibilitate ISO 100-6400
Sistem wide-area AF în 9 puncte
Sistem iFCL de măsurare a expunerii în 63 de zone
Ecran de 6,8cm (2.7 "), 270,000-dot
Foloseşte toată gama de obiective EF şi EF-S

1100D foloseşte, în premieră la acest nivel, procesorul DIGIC 4, înregistrează video HD 720p şi are un vizor nou, ce oferă o acoperire a scenei de 95%.

Modurile Basic+ si Creative Auto elimină confuziile legate de termenii tehnici prin folosirea unui limbaj simplu în descrierea setărilor şi a efectului pe care îl au asupra imaginii finale. Pentru cei care doresc să aplice o atmosferă diferită unei scene, Basic+ va regla expunerea, balansul de alb şi setările de procesare a imaginii în funcţie de o serie de moduri presetate, uşor de înţeles şi adaptat de utilizator în funcţie de inspiraţia creatoare sau de tipul de iluminare existent. Alternativ, utilizatorul poate face imaginea mai deschisă, mai întunecată sau poate estompa fundalul pentru a crea mai multe rezultate interesante cu ajutorul Creative Auto.
EOS 1100D are un ecran LCD cu diagonala de 6.8cm (2,7 "), cu rezoluţia de 230k-dot şi unghi larg de vizualizare. De asemenea, poate fi conectat la un HDTV prin portul HDMI.

Senzorul APS-C CMOS de 12,2 Mpixeli permite captarea de imagini de dimensiunea A3 ce pot fi înregistrate sau trunchiate pentru compoziţii incitante. Procesorul de imagine DIGIC 4 permite “îngheţarea” acţiunii într-o succesiune de cadre, prin fotografierea continuă la viteza de 3 cadre pe secundă.



Subiectele plasate în lumină redusă pot fi fotografiate cu un nivel minim de zgomot, datorită gamei ISO 100 - 6400, iar sistemul de focalizare automată (AF) în nouă puncte asigură încadrarea subiectului în focus indiferent de locul pe care îl ocupă în cadru. EOS 1100D foloseşte acelaşi sistem de contorizare iFCL dezvoltat pentru modelul semi-profesional EOS 7D.

EOS 1100D va fi disponibil împreună cu o nouă gamă de obiective Canon EF. EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II este un nou kit care oferă utilizatorilor EOS 1100D flexibilitatea de a imortaliza totul, de la peisaje extinse la portrete.

Canon EOS 600D
este un DSLR „destinat celor care vor să-şi cumpere un aparat foto, nu ştiu foarte multe despre fotografie însă vor să înveţe”, a precizat George Nicolae.

EOS 600D – specificaţii:
Senzor CMOS de 18-MP
Mod Scene Intelligent Auto
Full-HD EOS Movie
On-screen Feature Guide
Fotografiere continua la 3.7fps
AF Wide-area 9-point AF
Ecran 1,040k-dot vari-angle 7.7cm (3.0”)
Filtre Basic+ şi Creative
Control wireless integrat pentru flash



EOS 600D este un DSLR compactdestinat fotografilor în devenire ce caută combinaţia între calitatea imaginii şi uşurinţa în utilizare. Modelul EOS 600D se poziţionează în prima linie de camera foto Canon EOS din segmentul entry-level, deasupra modelului EOS 550D şi a noului EOS 1100D.

Oferă o gamă extinsă de moduri de fotografiere automată, pe care începătorii le pot folosi pentru a-şi exprima creativitatea şi filmează Full HD. Un ghid al opţiunilor a fost adăugat la interfaţa de utilizare pentru a ajuta utilizatorul să se familiarizeze cu camera pe parcursul folosirii ei, ajutând la dezvoltarea abilităţilor fotografice.

Detaliile din fotografii sunt obţinute prin intermediul senzorului APS-C CMOS de 18 MP, împreună cu procesorul DIGIC 4 de 14-bit, iar imaginile clare pot fi obţinute în medii întunecate mulţumită unei game ISO de la 100 la 6400 ce poate fi extinsă până la 12800.

EOS 600D permite fotografierea rapidă în rafale de 3.7 fps. Are un sistem Auto Focus în 9 puncte, ce are capacitatea de a urmări subiecţii folosind punctele de focalizare de-a lungul cadrului. O focalizare extinsă este oferită de senzorul AF central, în timp ce sistemul de măsurare iFCL de pe semi-profesionalul model EOS 7D deţine un senzor de măsurare Dual-layer pe 63-zone, ce ajută la expunerea corectă a fotografiei, chiar şi în condiţii dificile de iluminare.



Noul mod Scene Intelligent Auto uşurează captura fotografiilor. El analizează scena şi alege în mod automat cele mai bune setări. Noua funcţie Auto Picture Style face în mod automat ajustări fine ale culorilor. Opţiunea Basic + permite alegerea din 8 opţiuni a modului dorit, inclusiv Warm, Cool şi Intense. Ecranul rabatabil ClearView LCD Vari-angle (7.7cm, 3:2 ratio) permite realizarea unei fotografii de deasupra capului, de la nivelul solului sau de după colţuri. Detaliile de pe ecran sunt obţinute prin rezoluţia de 1.04 MP.

Filtre creative
Efectul Fish-eye crează o distorsiune în forma unui butoi similară cu ce a unei lentile fish-eye, iar cu opţiunea Miniature Effect poate fi transformată instantaneu o scenă într-un model la scară mică. Toy Camera Effect, Grainy B/W şi Soft Focus sunt alte opţiuni care permit experimentarea cu imaginile realizate.

Filmare Full HD
În afara posibilităţii de a filma Full HD (1080p), EOS 600D vine cu o nouă şi inedită funcţie: Video Snapshot. Aceasta realizează o captură video în segmente de două, patru sau opt secunde, creând clipuri video scurte, uşor de editat şi similare ca lungime cu clipurile folosite în marea majoritate a programelor TV. Odată înregistrate, aceste clipuri sunt salvate într-un album Video Snapshot şi reunite într-un singur film. Coloana sonoră poate fi adăugată selectând una dintre melodiile transferate pe cameră, iar rezultatul poate fi urmărit pe ecranul LCD al aparatului, sau pe un HDTV prin intermediul unei conexiuni mini HDMI.



Fiind parte a gamei Canon EOS, camera este compatibilă cu toate lentilele şi accesoriile EF (peste 60 de lentile). Împreună cu EOS 600D a fost lansat şi modelul EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II – un nou kit de lentile ce oferă performanţe pentru începători. Are un nou design cu o greutate redusă şi stabilizator optic Canon, care reduce riscul apariţiei efectului de blur, permiţând fotografilor să folosească viteze de declansare mai mici cu 4+stops. EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II succede în gama de lentile Canon, actualul model EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close