Antena 3 CNN High Tech Carte de rugăciuni pentru preoţi, pe iPhone

Carte de rugăciuni pentru preoţi, pe iPhone

Carte de rugăciuni pentru preoţi, pe iPhone
23 Dec 2008   •   17:01

Vaticanul aprobă noua tehnologie, care aduce cartea de rugăciuni de zi folosită de preoţi direct pe iPhone, informează Associated Press. Consiliul Pontifical pentru comunicare socială de la Vatican a aprobat "iBreviarul", o aplicaţie iTunes realizată de un preot italian, reverendul Paolo Padrini şi de un designer web italian.
Aplicaţia include cartea de rugăciuni tradusă în limbile italiană, engleză, spaniolă, franceză şi latină, la care se vor adăuga ulterior versiunile în portugheză şi germană.
După o perioadă de folosire gratuită a aplicaţiei, timp în care a fost descărcată de 10 000 de ori în Italia, a fost lansată o versiune oficială, la începutul acestei luni, declară Padrini. Aplicaţia este comercializată cu 79 eurocenţi, iar actualizările de conţinut sunt gratuite. Banii obţinuţi de pe urma aplicaţiei sunt donaţi organizaţiilor de caritate.
Monseniorul Paul Tighe, secretar al Consiliului Pontifical pentru comunicare socială de la Vatican, a lăudat noua aplicaţie, declarând că Biserica ?încearcă să înveţe să folosească noile tehnologii în primul rând ca un instrument sau ca un mijloc de evanghelizare, ca o modalitate de a fi în stare să-şi împărtăşească propriul mesaj cu lumea.?
Papa Benedict al XVI-lea, despre care se ştie că este un iubitor de muzică clasică şi care ar fi primit un iPod în 2006, a căutat să ajungă la tineri prin intermediul noilor căi media. În timpul ediţei a Zilei Mondiale ale Tineretului de la Sydney, Australia, de anul trecut, el a trimis mesaje text prin telefon, citând Scriptura miilor de pelerini înregistraţi, şi semnându-se apoi ?BXVI?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple Vatican
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close