Antena 3 CNN High Tech Casa Viitorului. High-Tech din podea până-n tavan

Casa Viitorului. High-Tech din podea până-n tavan


Casa Viitorului. High-Tech din podea până-n tavan
28 Feb 2007   •   09:41

O echipă de proiectanţi belgieni au expus la Bruxelles un prototip al ?Casei Viitorului?. Locuinţa de mâine este prevăzută cu o baie high-tech unde pot fi urmărite ştirile nici mai mult nici mai puţin decât în oglindă, cu o bucătărie în care computerele dau toate indicaţiile necesare pentu gătit, toate acestea într-o clădire cu surse alternative de energie. Proiectul - numit ?Living Tomorrow? - este rodul unei colaborări între companii private şi un guvern regional din Belgia.

Specialiştii s-au gândit şi la confortul locatarilor. Astfel, o persoană grăbită care vrea să se informeze în timp record o poate face în baie, unde oglinda este dotată cu un computer, care prezintă ştirile. La intrarea în bucătărie se găseşte un scanner pentru punga de cumpărături. Odată bagajul verificat, un computer-bucătar prezintă cele mai bune reţete posibile cu ingredinetele din sacoşă.

Copiii au şi ei motive de bucurie. Nu mai trebuie să stea ore întregi pe scaun, la birou, ca să se joace la calculator. Un simulator computerizat le-a fost instalat chiar lângă pat. Casa viitorului mai are şi alte dotări ingenioase precum instalaţia de captat şi purificat apa de ploaie sau aparatele de verificat nivelul impurităţilor din aer. Specialiştii spun că 80 la sută dintre aceste produse sunt deja gata să apară pe piaţă.

Observator

×
Parteneri
Sute de mii de bugetari vor primi salarii majorate de la 1 iulie
x close