Antena 3 CNN High Tech Căutarea pe Google poate fi realizată şi după criterii semantice

Căutarea pe Google poate fi realizată şi după criterii semantice

Căutarea pe Google poate fi realizată şi după criterii semantice
Sursa foto: Google
25 Mar 2009   •   14:01

Motorul de căutare Google a fost îmbunătăţit. Acum, căutările pe Google vor lua în considerare şi criterii semantice, nu doar cuvinte cheie, anunţă AFP. Prin intermediul asocierilor, motorul de căutare va răspunde mai bine cererilor utilizatorilor, care nu sunt întotdeauna formulate cum trebuie.

Reprezentanţii echipei tehnice care se ocupă de îmbunătăţirea calităţii rezultatelor căutărilor online au încercat să explice noul sistem de căutare.

"Folosim o nouă tehnologie care înţelege mai bine asocierile de idei şi conceptele legate de căutările online" au spus aceştia, pe blogul oficial al companiei.

Motorul de căutare Google va lua în considerare şi intenţiile internauţilor, chiar şi în cazul în care acestea nu au fost clar explicate.

Căutările în funcţie de criteriile semantice nu afişează numai rezultate care conţin cuvintele cheie introduse de utilizatori în motorul de căutare. Ele prezintă şi rezultate care încearcă să expună semnificaţia frazelor sau cuvintelor cheie.

Motorul de căutare Google care va utiliza criteriile semnatice va funcţiona în 37 de limbi.

Reprezentanţii companiei au declarat că pe motorul Google se pot realiza căutări şi prin utilizarea unor serii de termeni mai lungi de trei cuvinte.

Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close