Antena 3 CNN High Tech Ce planuri de viitor are Google. Compania vrea să dezvolte un serviciu telecom

Ce planuri de viitor are Google. Compania vrea să dezvolte un serviciu telecom

Ce planuri de viitor are Google. Compania vrea să dezvolte un serviciu telecom
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
24 Ian 2013   •   14:45
Reprezentanţii companiei Google au anunţat că vor să contruiască o reţea wireless "experimentală" de mare viteză la sediul din Mountain View, California. Potrivit unor analişti, citaţi de Wall Street Journal (WSJ), acesta ar putea fi primul pas spre dezvoltarea unui serviciu telecom.

Google a depus săptămâna trecută la Comisia Federală de reglementare a sectorului comunicaţiilor din SUA o cerere de licenţă pentru instalarea unui "serviciu radio experimental" cu o rază de două mile (3,2 kilometri) care să ofere acoperire la sediul companiei.

Reţeaua ar funcţiona pe frecvenţe care nu pot fi accesate de niciun telefon mobil de larg consum, inclusiv dispozitivele Android sau iPhone-ul.

Relevanţa frecvenţelor menţionate vine însă din afara SUA. Operatorii telecom din China, Brazilia şi Japonia au început deja să construiască reţele în banda respectivă.

Frecvenţele ar fi eficiente în special în centre urbane dens populate, iar investiţiile în astfel de reţele pe pieţe majore precum China, Brazilia şi Japonia vor conduce cu siguranţă la apariţia de telefoane compatibile.

Purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze scopul final al cererii depuse la guvern şi a precizat doar că Google face des experimente.

În prezent, Google nu deţine licenţe de operare în frecvenţe wireless. Oficialii companiei au purtat anul trecut discuţii cu operatorul de TV prin satelit Dish în încercarea de a încheia un parteneriat pentru dezvoltarea unei reţele wireless de largă acoperire.

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close