Antena 3 CNN High Tech Ce se întâmplă cu telefoanele în care mai este instalat jocul FLAPPY BIRD. E nebunie curată

Ce se întâmplă cu telefoanele în care mai este instalat jocul FLAPPY BIRD. E nebunie curată

Ce se întâmplă cu telefoanele în care mai este instalat jocul FLAPPY BIRD. E nebunie curată
de O.P.    |    11 Feb 2014   •   09:18

Flappy Bird, un joc gratuit pentru telefoanele mobile, a fost retras de pe piață, luni, când ajunsese în culmea gloriei. Lansat primăvară trecută, Flappy Bird era aplicația cea mai descărcată în peste 100 de țări - conform site-ului Internet Tech, citat de Le Figaro.

Jocul, care constă din ghidarea unei păsări printre niște bare verzi, este creația unui vietnamez de 28 de ani, Dong Nguyen. Acesta a anunțat sâmbătă pe Twitter că va retrage Flappy Bird din magazinele virtuale ale Apple și Google, pe care era vândut. Acest simplu mesaj a fost retransmis de admiratori de peste 140.000 de ori, dar a declanșat și o adevărată nebunie pe ebay. Telefoanele cu Flappy Bird instalat au fost scoase la licitație cu prețuri uriașe, un iPhone 4s fiind oferit, de exemplu, cu 6.700 de dolari.

Jocul, lansat în mai 2013, a generat în medie venituri din publicitate de circa 50.000 de dolari pe zi! Un succes enorm, care a stârnit invidii în Vietnam, dar - spun ziariștii francezi - ar fi atras și atenția gigantului japonez Nintendo.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close