Antena 3 CNN High Tech CE va investiga dacă operatorii de telecomunicaţii blochează accesul la anumite servicii de Internet

CE va investiga dacă operatorii de telecomunicaţii blochează accesul la anumite servicii de Internet

CE va investiga dacă operatorii de telecomunicaţii blochează accesul la anumite servicii de Internet
Sursa foto: Foto: technexxus.com
19 Apr 2011   •   18:47

Blocarea accesului la conţinut sau anumite servicii pe Internet, cum ar fi telefonia prin cablu Skype, sunt practici incorecte în Uniunea Europeană, iar Comisia Europeană va investiga dacă există astfel de practici la operatorii de telecomunicaţii din UE şi va sancţiona abaterile, informează AFP.

În lunile următoare, Comisia Europeană, în colaborare cu autorităţile de reglementare din statele membre, va verifica dacă accesul la Internet este garantat, deschis şi neutru, fără restricţii, iar viteza este cea promisă de furnizori, a declarat Neelie Kroes, comisarul pentru noi tehnologii.

Conform CE, există situaţii în care operatorii de telefonie mobilă blochează accesul clienţilor la servicii de Internet, precum Skype, un serviciu care costă mult mai puţin decât comunicaţiile telefonice clasice.

Practicile incorecte ale furnizorilor apar şi în momentul în care aceştia favorizează traficul pentru anumite servicii şi date, sau când limitează viteza de comunicare.

Rezultatele analizei vor fi publicate la sfârşitul acestui an.

×
Subiecte în articol: Skype Comisia Europeana ancheta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close