Antena 3 High Tech Ce vrea Rusia să facă în 18 ani: Luna, Marte, Venus, Jupiter şi un nou model de rachetă

Ce vrea Rusia să facă în 18 ani: Luna, Marte, Venus, Jupiter şi un nou model de rachetă

de Antena3.ro    |    13 Mar 2012   •   21:09
Ce vrea Rusia să facă în 18 ani: Luna, Marte, Venus, Jupiter şi un nou model de rachetă Foto: io9.com

Rusia intenţionează să trimită misiuni pe Lună, Marte, Venus şi Jupiter, să lanseze un nou model de rachetă şi să îşi modernizeze sectorul spaţial, până în anul 2030, a anunţat, marţi, AFP, care citează cotidianul Kommersant. Intenţiile Rusiei se desprind dintr-o strategie ambiţioasă elaborată de Roskosmos, agenţia spaţială rusă.
   
"Roskomos nu renunţă la explorarea altor planete şi intenţionează să trimită o serie de misiuni pentru a aprofunda cercetările pe Lună, mai ales cu ajutorul roboţilor (inclusiv pentru a aduce pe Terra eşantioane de materie lunară), Venus şi Jupiter", afirmă Kommersant - citat de AFP -, care a aflat despre această strategie spaţială, detaliată până în anul 2030.
   
Potrivit acestui document ce a fost transmis guvernului rus, săptămâna trecută, Roskosmos vrea să realizeze înainte de 2030 "un zbor cu echipaj uman în jurul Lunii, urmat de plasarea cosmonauţilor pe suprafaţa lunară şi de revenirea lor pe Terra", adaugă aceeaşi publicaţie.
  
"În plus, Roskosmos, în cooperare cu parteneri străini, intenţionează să amplaseze pe Marte o reţea de staţii ştiinţifice durabile", precizează Kommersant.
   
Agenţia spaţială rusă doreşte să construiască o nouă rachetă, Angara, un nou vehicul spaţial destinat zborurilor cu echipaj uman la bord, pentru a înlocui tehnologiile sovietice, folosite şi în prezent, care au generat o serie de probleme tehnice în 2011.
   
Potrivit aceleiaşi strategii, cosmodromul Vostotchni din Extremul Orient rus trebuie să fie pregătit pentru lansările de sateliţi începând cu 2015.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close