Antena 3 CNN High Tech Cel mai ieftin laptop din lume, prezentat de indieni. Tableta cu touchscreen costă 35 de dolari (FOTO)

Cel mai ieftin laptop din lume, prezentat de indieni. Tableta cu touchscreen costă 35 de dolari (FOTO)

Cel mai ieftin laptop din lume, prezentat de indieni. Tableta cu touchscreen costă 35 de dolari (FOTO)
23 Iul 2010   •   23:23

După Tata, cea mai ieftină maşină din lume, India a dezvoltat acum cel mai ieftin laptop din lume, un dispozitiv cu touchscreen care se aseamănă cu iPad, tableta Apple, şi care costă doar 35 de dolari.

laptopindiaieftin_400

Prototipul a fost prezentat vineri de Kapil Sibal, ministrul indian al resurselor umane şi dezoltării. El a spus, potrivit guardian.co.uk, că 110 de milioane de copii indieni vor fi primii care vor beneficia de dispozitiv.

Computerul tabletă, dezvoltat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Delhi, şi Institutul Indian de Ştiinţă de la Bengalooru, va fi disponibil şi pentru public în cele din urmă.

laptopieftinindia2_400

Tableta cu touchscreen va rula un sistem de operare Linux, de tip open source, şi va putea fi alimentat atât convenţional, cât şi prin intermediul unor panouri solare.

Nu va utiliza un hard drive însă va avea lucruri elementare, precum un port USB, o memorie de RAM de 2GB, conectivitate Wi-Fi, multimedia content viewer (pdf, docx, ods, adp, xls, jpeg, gif, png, bmp, odt, zip, AVCHD, AVI, AC3), Pdf reader, unzip tool pentru fişierele comprimate, Open Office, SciLab - suport printing, media player.

laptopieftinindia3_400_01

?Soluţiile viitorului vor veni din India. Am ajuns în acel punct astăzi, când placa de bază, chip-ul său, procesarea, conectivitatea, toate împreună costă cam 35 de dolari, inclusiv memoria, display-ul, tot?, a declarat Kapil Sibal.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close