Antena 3 High Tech Premiul la loto, atacat de hackeri

Premiul la loto, atacat de hackeri

26 Ian 2016   •   15:25
Premiul la loto, atacat de hackeri
Sursa foto: foto: Agerpres

Site-ul Loteriei Nationale din Irlanda si masinariile de bilete au fost offline timp de 2 ore din cauza unui atac DDoS. Clientii care voiau sa-si incerce norocul la jackpot-ul de 12 milioane de euro, cel mai mare premiu din ultimele 18 luni in Irlanda, nu au putut sa o faca, potrivit yoda.ro.

Operatorul Premier Lotteries Ireland (PLI) a anuntat ca incidentul este sub investigatie. Un astfel de atac inseamna ca un program automat a fost folosit pentru a suprasolicita site-ul cu cereri. Atacul a inceput la ora 11.21am si a durat 2 ore, site-ul revenindu-si la 13.25.

"Spuneau ca nu poti cumpara bilete de la masinarii, ceea ce este foarte interesant, nu a fost doar website-ul - va fi foarte interesant sa aflam ce s-a intamplat" a sus John Graham-Cumming de la compania de protectie impotriva atacurilor DDoS, Cloudflare.

"Putem confirma ca in niciun moment sistemul de joc al Loteriei Nationale sau datele celor care au jucat nu au fost in pericol" a spus purtatorul de cuvant al Loteriei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close