Antena 3 CNN High Tech Cel mai periculos hacker din lume, extrădat în SUA. Britanicul căuta dovezi că extratereştrii există

Cel mai periculos hacker din lume, extrădat în SUA. Britanicul căuta dovezi că extratereştrii există

Cel mai periculos hacker din lume, extrădat în SUA. Britanicul căuta dovezi că extratereştrii există
31 Iul 2009   •   20:20

Cel mai mare hacker din lume va fi extradat în Statele Unite. Britanicul va fi judecat pentru că a spart sistemele de securitate ale Pentagonului şi ale NASA. Totuşi, bărbatul nu vroia să vândă secretele guvernului american. Căuta numai dovezi că există extratereştii.


Gary McKinnon este bărbatul pe care americanii l-au numit "cel mai periculos hacker din istorie". Acum 7 ani, britanicul a spart nu mai puţin de 100 de calculatoare ale NASA, Pentagonului, Armatei şi Forţelor Navale din Statele Unite. Pare să fie isprava unui infractor versat, dar Gary este mai degrabă, un visător.

?Un hacker adevărat sau un profesionist m-ar considera amator!?, a declarat el într-un interviu. Aşa zis-ul "hacker periculos" suferă de o boală mintală care transformă omul într-un însingurat, pentru că îi înfrânează capacitatăţile de comunicare. Pentru el totul a fost un "război moral" împotriva celor care au informaţii despre extratereştrii şi le ţin secrete

?Am încercat să demonstrez că unele guverne aveau un anumit tip de tehnologie pe care o obţinuseră din capturarea unor nave estraterestre?, a spus hackerul.

Până la urmă Gary McKinnon a fost depistat, iar el şi-a recunoscut vina. Americanii îl acuză de pierderi de 800.000 de dolari. Au cerut extrădarea lui pentru a-l judeca în Statele Unite.
?E o ruşine! Ar trebui să le fie jenă! Cred că Obama nu ştie nimic din ce se întâmplă. Are destule pe cap. Încerc cu disperare să ajung la Obama. El nu ar vrea să să întâmple asta!?, spune mama tânărului.

După ani întregi de luptă prin tribunale, Curtea Supremă britanică a hotărât să îl extrădeze. Totuşi, multe celebrităţi au fost impresionate de povestea lui. Printre ele, David Gilmour, de la Pink Floyd a participat chiar la realizarea unui clip prin care îl susţine pe hacker.



Observator

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close