Antena 3 High Tech Cel mai periculos virus din lume, descoperit de informaticieni. A atacat deja Iranul şi Israelul

Cel mai periculos virus din lume, descoperit de informaticieni. A atacat deja Iranul şi Israelul

29 Mai 2012   •   11:31
Cel mai periculos virus din lume, descoperit de informaticieni. A atacat deja Iranul şi Israelul
Sursa foto: Foto: Mediafax
Un atac cibernetic de proporţii care a afectat mai multe state, precum Israel sau Iran, a fost descoperit de specialişti, informează BBC News.

Experţii companiei de securitate cibernetică Kaspersky Lab au declarat pentru BBC că virusul, cunoscut sub numele de Flame, este operaţional din august 2010.

Virusul "colectează cantităţi uriaşe de date private", a declarat Vitaly Kamluk, expert malware al Kaspersky.

"Odată ce infectează sistemul, Flame începe un set complex de operaţiuni, precum urmărirea traficului în reţea, fotografierea, înregistrarea audio, interceptarea comenzilor date prin tastatură", a adăugat Kamluk.

Mai mult de 600 de ţinte au fost afectate deja de acest virus, incluzând persoane private, companii, instituţii academice şi sisteme guvernamentale.

Experţii iranieni au instituit deja o alertă de securitate. Ei sunt de părere că virusul Flame este cel care a provocat pierderile de date.

Potrivit specialiştilor, Flame este de 20 de ori mai puternic decât Stuxnet, virusul care a afectat programul nuclear iranian în 2010.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close