Antena 3 CNN High Tech Cele mai bune momente să-ți schimbi laptopul

Cele mai bune momente să-ți schimbi laptopul

Cele mai bune momente să-ți schimbi laptopul
16 Oct 2018   •   14:45

Știm că laptopul nu se schimbă zilnic. De aceea, când îi vine în sfârșit rândul, e bine să-ți faci o strategie bună. De la prețuri, la momente de cumpărare. Și da, în funcție de perioadele diferite ale anului, există și prețuri diferite. Cu siguranță nu vrei să-ți iei un laptop la 4000 de lei și să-l găsești peste o lună la 3200. Așa că ține aproape această listă de perioade magice, în care prețurile au tendința de a mai coborî. Și ca să fii sigur-sigur că bugetul tău n-o ia razna, poți să-l plătești în rate cu un card de credit.

  1. Înainte de școală

Pregătirile de școală înseamnă reduceri la de toate. Inclusiv la tehnologie. Are legătură și cu lansările din septembrie, când marii producători scot pe piață modele noi, ceea ce duce la ieftinirea celor din generația anterioară. La unele magazine, pregătirile încep de când copiii sunt în toiul vacanței. Așa că nu lăsa pe septembrie căutările. Verifică prețurile de pe la mijlocul lui august.

  1. Black Friday

Noiembrie este în continuare luna reducerilor. Chiar dacă se mai întâlnesc reduceri false, după măriri artificiale ale prețurilor, sfârșitul lunii noiembrie rămâne perioada de start a cumpărăturilor de sărbători. Iar cei mai mulți comercianți vor să deschidă apetitul pentru consum prin reduceri masive, în special la anumite produse care nu mai au loc prin depozite. Și, bineînțeles, nu lăsa cumpărăturile pe ultima vineri din lună, când ar trebuie să fie, de fapt, Black Friday. E o regulă de mult ignorată, iar unele campanii de reduceri țin cât e noiembrie de lung.

  1. Lansările din aprilie

Ce nu se lansează în septembrie, se lansează în aprilie. Și, de obicei, este vorba despre electrocasnice cu priză pe timp de vară, cum sunt aparatele de aer condiționat și frigiderele. Dar și unii producători de laptop-uri preferă această perioadă, în special pentru acele modele slim și ușurele, numai bune de ascuns în bagajul de vacanță. Și nici nu trebuie să-ți sacrifici concediul ca să te înnoiești. Poți să-ți cumperi laptop în rate fără dobândă*, cu un simplu card de credit, ca să te bucuri de ambele.

  1. Nu în ultima clipă

Cea mai mare greșeală pe care poți s-o faci e să-ți schimbi laptopul fix în momentul când cel vechi te-a lăsat. Pentru că presiunea te face să alegi prima variantă întâlnită în cale, nu neapărat prima avantajoasă. Și, la drept vorbind, nu poți să apreciezi dacă un laptop e sau nu un chilipir decât dacă cercetezi piața pe o perioadă mai lungă. Așa că e bine să fii atent la trenduri, lansări noi și să-ți dai seama când laptopul tău a trecut de la ultima generație, la ultimul din clasa lui.

Și dacă totuși reducerea nu e suficient de redusă, nu trebuie să amâni achiziția. Cercetează piața și fă-ți pregătirile din timp. Dar ca să fii sigur că noul laptop n-o să-ți dea bugetul peste cap, ia-l în rate fără dobândă*, cu un card de credit. Cum ar fi CardAvantaj, care are parteneriate cu majoritatea comercianților de electrocasnice din țară.

**Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close