Antena 3 CNN High Tech CELEBRĂM PRIDE - sloganul pe care îl afișează Google marți pentru susținerea persoanelor LGBT

CELEBRĂM PRIDE - sloganul pe care îl afișează Google marți pentru susținerea persoanelor LGBT

CELEBRĂM PRIDE - sloganul pe care îl afișează Google marți pentru susținerea persoanelor LGBT
04 Iun 2019   •   10:37

CELEBRĂM PRIDE este motto-ul sub care apare Google Doodle-ul postat marți de cunoscutul motor de căutare. Logo-ul marchează jumătate de secol de manifestații privind susținerea drepturilor persoanelor LGBT. Începută în SUA în anii 50, mișcarea a dobândit anvergură în lumea întreagă, numeroase state adoptând legi care să permită parteneriatul civil sau căsătoria între persoanele de același sex.

Totuși, există în contnuare și state în care percepția asupra persoanelor LGBT continuă să fie extrem de negativă. Doar 3% dintre ruşi au o percepţie pozitivă despre homosexuali, a declarat joi cel mai mare institut independent de sondare a opiniei din ţară, citat de DPA. 

Optzeci şi nouă la sută dintre respondenţii sondajului la nivel naţional, efectuat luna trecută, au spus că personal nu cunosc niciun homosexual, notează Centrul Levada într-un comunicat. 

Aproape jumătate dintre respondenţi (49%) au declarat că fie vor opri, fie vor reduce comunicarea cu o cunoştinţă dacă află că această persoană este un homosexual. 

Totodată, 46% dintre respondenţi au indicat că homosexualitatea este rezultatul unor factori externi, precum oamenii cu care cineva se asociază. 

Un sfert dintre respondenţi au declarat că homosexualii nu ar trebui să aibă aceleaşi drepturi ca ceilalţi cetăţeni. Este cel mai mare număr pentru acest indicator din ultimii 14 ani, de când au fost furnizate primele astfel de informaţii. 

Legea rusă interzice aprobarea relaţiilor sexuale non-tradiţionale în public dacă sunt prezenţi minori. 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close