Antena 3 CNN High Tech Chavez cere controlul internetului

Chavez cere controlul internetului

Chavez cere controlul internetului
Sursa foto: chavez
15 Mar 2010   •   16:07

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a cerut regelementarea internetului şi a pretins autorităţilor în acelaşi timp să închidă siteurile de ştiri pe care le acuză că răspândesc informaţii false.

În cadrul unui interviu televizat Chavez aprecia că "internetul nu poate fi ceva liber, unde poate fi făcut şi spus orice. Nu, fiecare stat trebuie să impună regulile şi reglementările sale."

El a remarcat siteul de ştiri din Venezuela Noticiero Digital, declarând că a postat informaţii false că unii din aliaţii săi apropiaţi au fost ucişi.

Chavez i-a cerut procurorului general al ţării să acţioneze imediat contra websiteului. "Aceasta este o infracţiune," a apreciat liderul sud-american..

Siteul este unul din cele mai populare portaluri şi conţine ştiri critice şi comentarii.


Chavez are deja o tradiţie din conflictele cu presa audiovizuală şi scrisă care este critică la adresa sa. Unul din posturile anti-Chavez, Radio Caracas Television, a fost scos de pe pe cablu în 2007 după ce preşedintele a refuzat să îi mai reînnoiască licenţa.
În ianuarie, de asemenea, furnizorii de televiziune prin cablu şi sarelit au oprit difuzarea acestui canal şi a altora după sfidarea unor reglementări ce priveau transmiterea integrală a discursurilor lui Chavez .
Ultimul canal anti-Chavez care emite acum liber acum, Globovision, se confruntă cu numeroase anchete ale organismelor guvernamentale sub diverse acuzaţii.

Antena3,ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close