Antena 3 CNN High Tech Cheia locuinţei din... telefonul mobil

Cheia locuinţei din... telefonul mobil

Cheia locuinţei din... telefonul mobil
07 Mar 2007   •   14:30

Promotorul imobiliar japonez Anabuki va instala în 30 de clădiri, a căror capacitate este de 5.000 de locuinţe, încuietori electronice activate printr-un telefon care conţine un cip fără contact. Anabuki administrează circa o mie de imobile în Japonia, şi e prima companie care încearcă adoptarea la scară largă a acestui tip de aplicaţie considerat mai practic şi mai sigur decât cheile.

Index, o companie care oferă servicii de internet pe mobil, este una dintre societăţile care a dezvoltat dispozitivul pentru încuierea uşilor activat printr-un cip fără contact, deja integrat într-un sfert dintre cele 100 de milioane de mobile în circulaţie în Japonia. Avantajul acestei ?chei virtuale? este că poate fi replicată pe telefonul fiecărui membru al familiei.

În cazul pierderii telefonului, cheia poate fi dezactivată foarte rapid, printr-o simplă comandă informatică. De asemenea, se poate verifica de la distanţă, de pe mobil, dacă uşa este bine închisă. Posesorul unui astfel de sistem poate încuia uşa de la distanţă, fără să mai fie nevoit să se întoarcă acasă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close