Antena 3 CNN High Tech China acuză Google de ?legături? cu Guvernul american

China acuză Google de ?legături? cu Guvernul american

China acuză Google de ?legături? cu Guvernul american
Sursa foto: Google
22 Mar 2010   •   14:23

Presa chineză acuză compania Google că ar avea legături cu Guvernul american. Agenţia de ştiri Xinhua, controlată de Partidul Comunist, susţine că Google le furnizează serviciilor de stat americane un număr record de rezultate pe motorul său de căutare, informează BBC News.

Oficiali de rang înalt ai Google au legături strânse cu Guvernul american. Deja nu mai este un secret că mulţi experţi în securitate de la Pentagon vin de la Google, scriu jurnaliştii chinezi. În plus, presa chineză susţine că Google încearcă să impună populaţiei din China un stil de viaţă american.

Oficialii Google au negat acuzaţiile, spunând că serviciile lor nu sunt influenţate de Guvernul american.

Reprezentanţii agenţiei de presă Xinhua au mai scris că legile privind internetul vor rămâne neschimbate în China, chiar dacă Google va pleca sau nu de pe această piaţă. "Ambiţia Google de a schimba regulile din China privind internetul se vor dovedi a fi ridicole", se mai arată în materialele agenţiei de presă.

Acuzaţiile presei chineze vin la scurt timp după ce Google a anunţat că se va retrage de pe piaţa chineză. Google a provocat o adevărată rumoare în lumea de afaceri şi în cea politică, după ce a anunţat pe 12 ianuarie că nu va mai cenzura rezultatele de căutare chinezeşti şi că ia în considerare retragerea de pe această piaţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China Google guvern
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close