Antena 3 CNN High Tech China neagă că a spart computerele Pentagonului pentru a fura proiecte militare

China neagă că a spart computerele Pentagonului pentru a fura proiecte militare

China neagă că a spart computerele Pentagonului pentru a fura proiecte militare
Sursa foto: f35 lightning II
22 Apr 2009   •   08:01

Spionii cibernetici au intrat în sistemul Pentagonului şi au furat detaliile avionului de luptă ?Joint Strike? , cel mai scump avion cu reacţie din istorie. Proiectul de 300 miliarde de dolari este dezvoltat de Lockheed Martin şi va fi cumpărat de opt ţări. Cu toate acestea, Wall Street Journal scrie că unii hackeri au intrat în calculatoarele folosite la proiect şi au furat mai mulţi terabytes de informaţii legate de sistemul electronic şi de desgin.

Scurgerea de informaţii ar putea facilita apărarea faţă de avion, cunoscut şi ca F35 Lightning II. Oricum se susţine că spionii nu au putut accesa material sensibil, ce este ţinut pe computere ce nu sunt conectate la internet.
Foşti oficiali americani au declarat că atacurile păreau a proveni din China, dar nu există dovezi concrete deoarece este uşor să îţi maschezi identitatea online.
De cealaltă parte, oficialii chinezi au reacţionat cu mânie la acuzaţii arătând că statul chinez ?nu şi-a schimbat poziţia faţă de hacking. China a fost mereu împotriva hackingului pe care îl condamnă? şi că acestea ar fi reminescenţe ale Războiului Rece.
Deşi atacurile contra Pentagonului sunt obşinuite, relatările arată că acestea au crescut dramatic în ultimele şase luni, iar un raport recent arată că armata chineză a făcut progrese constante în capacităţile de război online, domeniu în care poate concura de la egal la egal cu SUA.
La sfârşitul lunii trecute, cercetători de la mai multe universităţi au descoperit existenţa GhostNet, o reţea vastă de spionaj ce fura informaţii din computere importante din 103 ţări. O treime din acestea erau în ambsade, ONG-uri şi insitutuţii media.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac informatic avion militar
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close