Antena 3 CNN High Tech China neagă implicarea în atacurile asupra Google

China neagă implicarea în atacurile asupra Google

China neagă implicarea în atacurile asupra Google
Sursa foto: google china
24 Feb 2010   •   21:00

China a respins orice legătură guvernamentală cu atacurile cibernetice asupra Google, declarând că asemenea acutaţii sunt "iresponsabile şi calculate."

"China se opune cu tărie acuzaţiilor nefondate din partea Google," arăta purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Qin Gang, marţi, făcând referire la comunicatul Google de luna trecută că s-ar putea retrage de pe piaţa chineză, după ce serviciile sale au fost atacate informatic din China.

Qin arăta că legislaţia chineză interzice atacurile cibernetice şi guvernul de la Beijing nu tolerează infracţiunile cibernetice, dar salută companiile internaţionale de internet care fac afaceri în acest stat.

"Aceste firme au deblocat accesul la departemente guvernamentale chineze importante, în materie de comunicare," sublinia Qin, care a amintit poziţia neschimbată a Chinei de a promova dezvoltarea internetului.
Qin a mai precizat şi că recentele acuzaţii că două şcoli chineze ar fi efectuat atacurile contra Google sunt de asemenea nefondate.

New York Times a scris recent că atacurile informatice contra Google şi altor firme americane îşi are originea la Universitatea Shanghai Jiaotong (SJTU) şi Lanxiang Vocational School (Lanxiang).
Între timp., Wall Street Journal scrie că Google şi oficialii chinezi vor relua discuţiile despre psobilitatea ca firma americană să ofere rezultate nefiltrate ale căutărilor pe net în cel mai populat stat din lume.
Sursa nu menţionează însă dacă au fost făcute progrese sau Google va fi forţată să se retragă de pe piaţa chineză, în loc să se aplece în faţa cenzurii guvernamentale.
Google lansase ultimatumul privind retragerea imediat după atacul informatic asupra sa şi a altor companii americane. Ultimele rapoarte americane citează analişti din SUA care susţin că în spatele acestora a stat un consultant chinez cu legături guvernamentale, care ar fi creat codul folosit în atacul de hacking.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google atac informatic atac cibernetic
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close