Antena 3 High Tech China susţine că nu este implicată în atacurile cibernetice asupra Google

China susţine că nu este implicată în atacurile cibernetice asupra Google

25 Ian 2010   •   14:15
China susţine că nu este implicată în atacurile cibernetice asupra Google
Sursa foto: china internet

China a negat orice implicare de stat în atacurile cibernetice asupra Google şi a apărat cenzurarea Internetului ca fiind necesară. Comunicatul de la Beijing vine după ce secretarul american de stat Hillary Clinton a criticat vehement Beijing, iar Casa Albă arăta că preşedintele Barack Obama este "tulburat" de acuzaţiile Google că a fost atacat de hackeri din China.
Compania americană a ameninţat că va renunţa la activitatea din China din cauza acestor atacuri. De asemenea a subliniat că nu mai doreşte să respecte cenzura chineză de stat.

"Acuzaţiile că guvernul chinez ar fi participat la un atac cibernetic, de o manieră explicită sau neexplicită, sunt nefondate şi menite a denigra China," arăta un purtător de cuvânt al ministerului Industriei şi Tehnologia Informaţiei pentru Xinhua.

"Politica Chinei pentru siguranţa internetului este transparentă şi consistentă," se arăta, pentru a adăuga apoi că statul chinez este el însuşi "cea mai mare victimă " a hackerilor.
În cadrul uni interviu separat, un purtător de cuvânt al guvernului sublinia că eforturile Chinei de a reglementa interntul sunt legitime şi ar trebui să fie scutite de "interferenţe nejustificabile".
Hillary Clinton s-a plâns de eforturile crescânde ale Beijingului de a controla cei 384 milioane de utilizatori de web.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close