Antena 3 CNN High Tech China susţine că nu este implicată în atacurile cibernetice asupra Google

China susţine că nu este implicată în atacurile cibernetice asupra Google

China susţine că nu este implicată în atacurile cibernetice asupra Google
Sursa foto: china internet
25 Ian 2010   •   14:15

China a negat orice implicare de stat în atacurile cibernetice asupra Google şi a apărat cenzurarea Internetului ca fiind necesară. Comunicatul de la Beijing vine după ce secretarul american de stat Hillary Clinton a criticat vehement Beijing, iar Casa Albă arăta că preşedintele Barack Obama este "tulburat" de acuzaţiile Google că a fost atacat de hackeri din China.
Compania americană a ameninţat că va renunţa la activitatea din China din cauza acestor atacuri. De asemenea a subliniat că nu mai doreşte să respecte cenzura chineză de stat.

"Acuzaţiile că guvernul chinez ar fi participat la un atac cibernetic, de o manieră explicită sau neexplicită, sunt nefondate şi menite a denigra China," arăta un purtător de cuvânt al ministerului Industriei şi Tehnologia Informaţiei pentru Xinhua.

"Politica Chinei pentru siguranţa internetului este transparentă şi consistentă," se arăta, pentru a adăuga apoi că statul chinez este el însuşi "cea mai mare victimă " a hackerilor.
În cadrul uni interviu separat, un purtător de cuvânt al guvernului sublinia că eforturile Chinei de a reglementa interntul sunt legitime şi ar trebui să fie scutite de "interferenţe nejustificabile".
Hillary Clinton s-a plâns de eforturile crescânde ale Beijingului de a controla cei 384 milioane de utilizatori de web.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac cibernetic Google China
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close