Antena 3 CNN High Tech China va construi prima staţie spaţială. Primul modul, lansat pe orbită în 2010

China va construi prima staţie spaţială. Primul modul, lansat pe orbită în 2010

China va construi prima staţie spaţială. Primul modul, lansat pe orbită în 2010
Sursa foto: naveta spatiala
01 Mar 2009   •   16:42

China intenţionează să lanseze pe orbită un modul spaţial, parte a unei viitoare staţii spaţiale, până în 2010, a anunţat un reprezentant al guvernului chinez, citat de agenţia Xinhua, anunţă Reuters. Modulul va fi conectat cu o navetă spaţială în 2011.
Modulul spaţial, intitulat Tiangong-1, sau Palatul Celest-1 va fi lansat la sfârţitul anului 2010, iar anul următor se va conecta cu o navetă Shenzou-8, amarare ce va fi coordonată de la sol. Modulul a fost conceput pentru ca astronomii chinezi să poată locui şi să efectueze cercetări ştiinţifice, într-un mediu, lipsit de gravitaţie. Tiangong-1 cântăreşte 8,5 tone, fiind conceput pentru a putea funcţiona mai multă vreme fărăa necesita asistenţa umană.
Lansarea face parte din proiectul Chinei dea a-şi face simţită prezenţa în spaţiu, urmând ca în urma construirii mai multor astfel de module să fie asamblată prima staţie spaţială semipermanentă.
Prima ieşire în spaţiu a unui astronaut chinez s-a produs în septembrie 2008, când trei astronauţi chinezi au fost trimişi în spaţiu la bordul navetei Shenzou-7.
Antena3.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close