Antena 3 CNN High Tech Chinezii preferă HI-Phone, o copie fidelă după iPhone care costă doar 20 de dolari (FOTO)

Chinezii preferă HI-Phone, o copie fidelă după iPhone care costă doar 20 de dolari (FOTO)

Chinezii preferă HI-Phone, o copie fidelă după iPhone care costă doar 20 de dolari (FOTO)
Sursa foto: iphone contrafacut
29 Apr 2009   •   19:44

La prima vedere nimic nu pare în neregulă cu telefoanele mobile vândute într-un magazin din Shenzen, China. Însă, la o privire mai atentă, surpriză: sunt clone. Spre exemplu, iPhone-ul din imaginile de mai jos este de fapt HI-Phone, scrie The New York Times. Piaţa telefoanelor mobile false, sau ?fake? cum le spun englezii, a cunoscut un adevărat ?bum? în ultimii ani. Mai ales că acestea costă doar o zecime din preţul unui telefon original. Chinezii sunt renumiţi pentru fake-urile lor, de curând lansând chiar şi o copie după celebrul automobil de lux Rolls-Royce Phantom.

Clonele după telefoanele cunoscute pe care le vindem sunt la fel de bune ca originalul, susţine vânzătorul de la magazinul din Shenzen. Lângă el, zeci de tarabe comercializează telefoane contrafăcute şi ieftine, copii după mobile Nokia, Motorola şi Samsung.



?În urmă cu cinci ani nu existau telefoane contrafăcute. Aveai nevoie de un centru care să se ocupe de design, de persoane care să realizeze softul, un design hardware. Acum însă, o companie cu cinci tipi pot face asta. La 160 de kilometri de aici poţi găsi tot ceea ce ai nevoie?, a spus Xiong Ting, manager de vânzări la Triquint Semiconductor, un producător de componente pentru telefoanele mobile.



Avântul pe care l-a luat tehnologia a permis sutelor de companii chineze, unele cu doar 10 angajaţi, să producă fără probleme telefoane mobile contrafăcute, pentru piaţa neagră, cele mai multe fiind vândute cu doar 20 de dolari, adică de cel puţin 10 ori mai ieftin faţă de original.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close