Antena 3 CNN High Tech Chrome, noul browser web de la Google - o ameninţare pentru Internet Explorer?

Chrome, noul browser web de la Google - o ameninţare pentru Internet Explorer?

Chrome, noul browser web de la Google - o ameninţare pentru Internet Explorer?
03 Sep 2008   •   12:40

Când doi se bat, al treilea câştigă. Pare să fie noua strategie a companiei Google care a anunţat marţi lansarea propriului browser web, Google Chrome. Browserul va ameninţa direct cei doi mari jucători de pe piaţă, Microsoft Internet Explorer şi Mozilla Firefox. Prin această lansare, Google încearcă să cucerească şi ultima redută, pentru a deveni lider de piaţă în toate domeniile legate de internet şi de utilizarea acestuia.

Ce aduce nou Google Chrome, pentru că într-o lume în care 70 % dintre utilizatorii de internet folosesc Explorer-ul, iar Mozilla Firefox s-a luptat ani la rând pentru a-i smulge acestuia un 20% din cota de piaţă, nu poţi spera că doar lansând un nou browser vei avea succes.

Google descrie noul browser ca pe o ?experienţa de internet mai bună?. Chrome foloseşte tab-uri, însă spre deosebire de alte browsere, dacă unul dintre acestea se blochează, nu va duce la blocarea celorlalte ferestre.

O altă inovaţie adusă de Chrome este că bara în care utilizatorii pot scrie adresele URL funcţionează de asemenea şi ca o căsuţă de căutare. Spre exemplu, dacă în bara denumită generic ?the omni box? scrii adresa www.vancouversun.com, vei fi direcţionat către pagina publicaţiei canadiene. Dacă scrii doar Vancouver Sun pagina va întoarce rezultatele căutării.

De fiecare dată când se deschide un nou tab, Chrome oferă o serie de opţiuni alese în general din ultimele site-uri accesate sau din cele mai des accesate. De asemenea există posibilitatea ca browserul să nu reţină paginile pe care le accesezi, prin setarea modului ?incognito?.

Într-un articol din Wall Street Journal, Chrome este descris ca un produs ?inteligent şi inovativ?, însă se arată faptul că mai trebuie lucrat la anumite caracteristici comunce altor browsere.

Chrome se poate downloada deja de pe internet, în mod gratuit. Puteţi downloada noul browser aici.

Cu toate că este vorba de Google, presa internaţională nu crede că Internet Explorer-ul va fi foarte afectat de lansarea noului browser web. Cel puţin, nu pe termen scurt. Doug Anmuth, analist la Lehman Brothers din New York, consideră că Google Chrome ar putea să câştige 20% din cota de piaţă în aproximativ 2 ani de la lansare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close