Antena 3 CNN High Tech Cinci inovaţii tehnologice ne vor schimba vieţile în următorii cinci ani

Cinci inovaţii tehnologice ne vor schimba vieţile în următorii cinci ani

Cinci inovaţii tehnologice ne vor schimba vieţile în următorii cinci ani
27 Noi 2008   •   11:13

Specialiştii de la o importantă companie au întocmit o listă cu cele mai importante inovaţii care ne vor face viaţa de zi cu zi mult mai uşoară.
Specialiştii susţin că în următorii cinci ani, pentru a economisi resursele energetice, vor fi construite tehnologii solare în asfalt sau chiar în ferestre. Energia solară va deveni o opţiune mult mai avantajoasă pentru toţi locuitorii planetei. Vor exista pereţi solari de o sută de ori mai subţiri, dar cu o profitabilitate maximă.
Potrivit estimărilor, în următorii cinci ani, medicii ar putea să întocmească hărţi genetice ale pacienţilor. Acestea vor arăta riscurile de îmbolnăvire şi vor conţine indicaţii precise pentru a preveni declanşarea anumitor boli. Totul la un cost rezonabil de aproximativ 200 de dolari, se arată în documentul companiei IMB, citat de România Liberă.
O altă inovaţie va fi lansată în comunicare. Oamenii vor putea comunica online cu diverse pagini web. Va fi posibilă navigarea de tip "hands free", doar prin intermediul vocii, fără a utiliza monitorul sau tastatura.
Oamenii ar putea avea în curând şi asistenţi personali digitali pentru cumpărături. Din 2013, aceştia ar putea să îi asiste pe cei care cumpără prin intermediul internetului şi să le sugereze dacă merită să facă o investiţie într-un anumit produs.
Specialiştii susţin totodată că oamenii vor beneficia în următorii cinci ani de o "tehnologizare extinsă" a vieţii de zi cu zi. De exemplu, ei vor putea să-şi amintească exact ce şi-au propus să cumpere de la magazin sau ce telefoane au de dat în ziua următoare.
Toate acestea vor fi posibile prin intermediul imprimării audio şi video a tuturor detaliilor importante pe care persoana vrea să le stocheze în memorie, dar nu reuşeşte. Este vorba despre telefoane inteligente echipate în aşa fel încât să memoreze toate informaţiile necesare şi să le reamintească utilizatorului personal la momentul oportun.
Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close