Antena 3 CNN High Tech Cinematograful din sufragerie: Cum funcționează televizorul 4K cu laser

Cinematograful din sufragerie: Cum funcționează televizorul 4K cu laser

Cine nu își dorește să vizioneze seara filmele sau meciurile pe un ecran ca la cinema? Iulia Nagy și Laurențiu Matache au testat un TV laser 4K, care promite o experiență cinematografică premium.

Cinematograful din sufragerie: Cum funcționează televizorul 4K cu laser
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2023   •   10:29

Televizoarele clasice cu ecrane generoase au competiție. Un televizor cu diagonală mare, de 100 inch, adică de aproape 2,5 m înseamnă un buget pe măsură.

Alternativa din ce în ce mai interesantă și mai accesibilă este tehnologia de tip TV laser, care vine cu ecran de proiecție la pachet. Vedeta testului celor doi este Hisense 100 L5.

Un TV laser reprezintă un proiector ultra short throw, care este acel proiector pe care îl pui lângă perete. Nu trebuie să proiectezi de la o anumită distanță, ci îl pui lângă perete. În cazul nostru, acest proiector ultra short throw are un ecran special și astfel ai un adevărat televizor în living-ul tău de acasă.  Nu trebuie să ai o cameră foarte mare pentru a avea un astfel de dispozitiv, el doar atașându-se lângă perete ca un televizor clasic numai că, în cazul nostru, avem un televizor de 254 cm care costă undeva la 10.000 lei, în comparație cu un televizor de 254 cm care poate costa undeva la 10.000-12.000 euro”, a spus Laurenţiu Matache.

În ceea ce priveşte culorile, Hisense 100 L5 s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. “Mi s-a părut foarte bun pe culori. Culorile mi s-au părut vii, nu mi s-au părut pale, cum se întâmplă în cazul proiectoarelor clasice sau a altor proiectoare ultra short throw pe care le-am testat.”, a mai comentat Laurenţiu Matache.

Navigarea prin aplicația proiectorului este intuitivă. “Softul este cel de smart TV cu care ne-am obișnuit la televizoarele Hisense. Se numește sistemul de operare VIDAA. Ai acces la toate aplicațiile pe care le ai orice alt televizor, Netflix, YouTube, Antena Play, Amazon Prime. Totodată, se conectează foarte ușor la internet, fie că vorbim de cablu, fie că vorbim de wireless.", a mai adăugat acesta.

×
Subiecte în articol: 24 IT
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close