Antena 3 CNN High Tech Cod pirat DVD publicat pe net, în ciuda interdicţiei

Cod pirat DVD publicat pe net, în ciuda interdicţiei

Cod pirat DVD publicat pe net, în ciuda interdicţiei
04 Mai 2007   •   13:52

Internauţii din Statele Unite au reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa unei tentative care viza blocarea difuzării unui cod pirat pentru folosirea fără restricţii a DVD-urilor de înaltă definiţie. Acest cod, alături de un software adecvat, permite spargerea unei însemnate părţi a noilor formate de DVD-urilor. Organismul american însărcinat cu protejarea suporturilor DVD a somat mai mulţi bloggeri să scoată codul din pagina lor, sub ameninţarea intentării unei acţiuni în justiţie. Unii dintre aceştia s-au supus, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Luni, 30 aprilie, bloggerii au bombardat site-ul digg.com cu link-uri către pagini care cuprindea codul incriminat. În scurt timp, cel mai citit articol, şi deci cel mai bine plasat în site, a devenit ştirea cu codul pirat. Digg.com a fost la rândul său somat să scoată articolele pe această temă, însă acţiunea a eşuat din cauza numărului mare de link-uri pe tema codului trimise de bloggeri ? digg.com publică automat articole trimise de internauţi. Oficialii site-ului au declarat că se supun voinţei publicului şi că-şi asumă toate riscurile. Fondatorul Digg.com, Kevin Rose, a declarat: ?Aţi fost clari. Preferaţi să vedeţi Digg bătând-se, mai degrabă decât să se supună unei mari întreprinderi. Nu vom retrage paginile şi suportăm consecinţele?.

Sistemul de protecţie anti-copiere a DVD-urilor de înaltă definiţie ? HD-DVD şi Blue Ray, numit AACS (Advanced Access Content System) a fost creat şi este gestionat dde un consorţiu de 8 mari firme din domeniul tehnologiei sau media: Disney, Intel, Microsoft, Matsushita (Panasonic), Warner Brothers, IBM, Toshiba şi Sony, conform AFP.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close