Antena 3 CNN High Tech Companie românească, premiată de Google pentru o aplicaţie care va fi integrată în Android

Companie românească, premiată de Google pentru o aplicaţie care va fi integrată în Android

Companie românească, premiată de Google pentru o aplicaţie care va fi integrată în Android
Sursa foto: Google
10 Dec 2009   •   16:03

Compania româno-germană iQuest a primit un premiu de 100.000 din partea Google pentru dezvoltarea unei aplicaţii care va fi integrată în sistemul de operare Android, informează Mediafax.

"Compania iQuest a primit trofeul categoriei ?Aplicaţii pentru turism? şi o recompensă de 100.000 de dolari în cadrul concursului mondial iniţiat de Google. Competiţia anuală Android Developer Challenge este la a doua ediţie si are ca scop încurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicaţii pentru sistemul de operare Android al Google, funcţional pe dispozitivele mobile de ultimă generaţie", se arată într-un comunicat al companiei.

Aplicaţia Trip Journal a companiei iQuest a fost recunoscută drept una dintre cele mai bune din lume dezvoltate în 2009 pentru telefoanele cu sistem de operare Android.

Programul a fost realizat în cinci luni. El vizează urmărirea rutelor prin GPS şi vizualizarea poziţiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor şi realizarea de fotografii însoţite de note.

Aplicaţia TripJournal va putea fi instalată pe smartphone-urile care folosesc sistemul Android, în aproximativ o săptămână.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google Android
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close