Antena 3 CNN High Tech Companiile vor putea înlocui ".com" cu propriul domeniu de Internet

Companiile vor putea înlocui ".com" cu propriul domeniu de Internet

Companiile vor putea înlocui ".com" cu propriul domeniu de Internet
Sursa foto: Foto: maximumpc.com
20 Iun 2011   •   13:14

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), organizaţia care reglementează asocierea şi alocarea numelor de domenii pe Internet, a hotărât, luni, în urma întâlnirii de la Singapore, ca adresele paginilor web să se poată încheia într-un sufix specific companiilor, scrie AFP.

Decizia ICANN reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori care ar putea afecta modul în care se vor dezvolta şi reorganiza adresele web şi Internetul.

În ciuda temerilor că schimbarea ar putea crea confuzie şi ar putea favoriza companiile mari, membrii ICANN au votat în proporţie covârşitoare pentru modificare: 13 voturi pentru, unul singur împotrivă şi două abţineri.

În urma acestei hotărâri, adresele web se vor putea muta de pe domeniile generale, ca ".com", ".net" sau ".org" către domenii dedicate pentru fiecare companie, de tipul ".apple", ".bmw" sau ".toyota".

Domeniile de corporaţie nu vor fi ieftine, însă. Deşi ICANN este o organizaţie non-profit, ajustarea tehnologică din spatele implementării unui astfel de domeniu va costa 185 de mii de dolari. De asemenea, ca măsură împotriva speculanţilor, companiile vor avea de îndeplinit o listă lungă de cerinţe pentru a putea aplica la un domeniu de corporaţie.

×
Subiecte în articol: domeniu companii
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close