Antena 3 CNN High Tech Concedieri în masă în rândul angajaților de la giganții din industria high-tech. Mii de oameni dați afară pentru a reduce costurile

Concedieri în masă în rândul angajaților de la giganții din industria high-tech. Mii de oameni dați afară pentru a reduce costurile

Anul 2024 începe cu noi runde de concedieri în rândul giganților tech, care vor să-și reducă din costuri.

Concedieri în masă în rândul angajaților de la giganții din industria high-tech. Mii de oameni dați afară pentru a reduce costurile
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   21:22

Cea mai mare restructurare inițiată în ultimul an este Google, care a concediat peste 1.000 de oameni.

Restructurarea a afectat echipele care gestionează produse de genul Pixel, Nest sau Fitbit până la cele de inginerie, precum Google Assistant, notează Ziarul Financiar.

Google mai vrea reorganizarea diviziei de vânzări de publicitate, care numără 30.000 de angajați.

Ziarele americane spun că aceste intenții provoacă anxietate că unele departamente se vor confrunta cu reduceri de locuri de muncă.

Concedierile au loc având în vedere că gigantul american se bazează tot mai mult pe tehnici de învăţare automată pentru a ajuta clienţii să cumpere şi mai multe reclame pe motorul său de căutare, YouTube şi alte servicii.

La 1.800 de oameni are de gând să renunțe și producătorul de jocuri videi Unity Software. Asta înseamnă aproape 25% din forța sa de muncă și este cea mai mare reorganizare din istoria companiei.

Un plan de restructurare, care înseamnă că vor fi dați afară 15% din angajați, a anunțat și Xerox. Compania susține că vrea să implementeze o nouă structură organizațională și un nou model operațional.

Xerox avea circa 20.500 de angajaţi la sfârșitul anului 2025.

×
Subiecte în articol: concedieri Google YouTube
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close