Antena 3 CNN High Tech Concurenţă pentru Google: motor de căutare destinat lumii musulmane

Concurenţă pentru Google: motor de căutare destinat lumii musulmane

Concurenţă pentru Google: motor de căutare destinat lumii musulmane
Sursa foto: imhalal.com
02 Sep 2009   •   12:01

Un motor de căutare ?halal? a fost lansat pentru ca musulmanii să poată naviga pe internet fără a se teme că vor da peste conţinut interzis, sau "haram", conform legii islamice.
Motorul de căutare, ImHalal.com, prezintă doar rezultatele catalogate ca "Halal" - curate conform religiei musulmane.
De altfel, deşi internetul a crescut în popularitate în lumea islamică, mulţi musulmani nu apelau la motoarele de căutare din pricina îngrijorării religioase.
Fondatorul ImHalal.com, Reza Sardeha, declara că i-a venit ideea după ce prietenii s-au plâns că cele mai populare motoare de căutare, printre care Google şi Yahoo!, prezinză conţinut explicit.
"Întâi am blocat tot cu conţinut sexual implicit. De asemenea sunt în discuţii cu imamii pentru a stabili ce este considerat haram şi drept urmare interzis," explica acesta.

"Imhalal nu este site de cenzură sau dictatorial, vrem ca oamenii să poată continua căutările online. Folosim un sistem în două straturi. Motorul analizează conţinutul adus de Imhalal.com şi toate siteurile cu material eplicit vor fi filtrate, iar apoi va mai intra şi un al doilea filtru mai agresiv pentru nivelul haram", arăta fondatorul.
Acesta speră ca siteul său să devină pagina de start în toate casele musulmane, deşi a intrat pe piaţă abia pe 1 septembrie.
În plus deja are planuri de extindere, pentru a include pe site ora de rugăciune sau citate din Coran.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motor de cautare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close