Antena 3 CNN High Tech Conducerea Yahoo! apără alianţa cu Google şi dezvăluie oferta făcută de Microsoft

Conducerea Yahoo! apără alianţa cu Google şi dezvăluie oferta făcută de Microsoft

Conducerea Yahoo! apără alianţa cu Google şi dezvăluie oferta făcută de Microsoft
26 Iun 2008   •   17:12

Yahoo! a trimis o scrisoare acţionarilor săi prin care apără alianţa cu Google şi critică intenţia miliardarului Carl Icahn de a instala un nou consiliu director, favorabil Microsoft, anunţă AFP. Icahn îi acuză pe membri consiliului că au tratat cu stângăcie discuţiile cu Microsoft. Conducerea Yahoo! caută acum aliaţi pentru iminenta luptă, de la 1 august, cu Carl Icahn unul dintre principalii acţionarii ai companiei.

"Puteţi alege să votaţi pentru persoane care nu au vreun plan de viitor pentru Yahoo! sau puteţi vota pentru actualul vostru consiliu de conducere care are independenţa, experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a cârmui compania prin apele în continuă schimbarea ale internetului", au precizat, în scrisoarea trimisă acţionarilor, preşedintele consiliului director Yahoo!, Roy Bostock şi Jerry Yang, directorul executiv.

Cei doi au dezvăluit faptul că, după eşuarea discuţiilor, Microsoft a sugerat o propunere "hibrid" prin care oferea Yahoo!, pentru motorul său de căutare, un miliard de dolari plus un procent din viitoarele venituri.

Oferta includea de asemenea şi o investiţie de 8 miliarde de dolari în compania Yahoo!, dar şi interzicerea Yahoo de a face astfel de acorduri cu alte companii în domeniul căutării online, se arată în scrisoarea citată de AFP. În acelaşi timp, înţelegerea oferea Microsoft drept de veto în cazul unei propuneri de vânzare a Yahoo!

Yahoo! a respins această ofertă hibrid şi a semnat un acord cu Google, prin care reclamele Google vor apărea alături de rezultatele afişate de motorul de căutare al Yahoo!

"Acordul cu Google este cu mult mai bun decât oferta hibrid a Microsoft", spun cei doi şefi ai Yahoo! în scrisoarea citată de AFP. Acordul cu Google are însă şi o clauză prin care, dacă Yahoo! îşi schimbă conducerea şi renunţă la contractul încheiat mai devreme de 2 ani, trebuie să plătească Google despăgubiri cuprinse între 250 şi 450 de milioane dolari.

Microsoft a oferit Yahoo! 44,6 miliarde de dolari în acţiuni şi bani lichizi la sfârşitul lunii ianuarie dar şi-a retras oferta în mai, precizând că Yahoo! A refuzat oferta sa care urcase în acel moment până la 48 de miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close