Antena 3 CNN High Tech Creatorii Bitcoin şi al Silk Road, cunoştinţe apropiate, speculează cercetătorii

Creatorii Bitcoin şi al Silk Road, cunoştinţe apropiate, speculează cercetătorii

Creatorii Bitcoin şi al Silk Road, cunoştinţe apropiate, speculează cercetătorii
de M.C.    |    26 Noi 2013   •   11:10

Creatorul Bitcoin şi cel al Silk Road ar putea fi apropiaţi, speculează doi cercetători israelieni, potrivit CNN.


Fondatorul Silk Road, "Dread Pirate Roberts", pe care FBI susţine că l-a arestat, respectiv Satoshi Nakatomo, creatorul Bitcoin, sunt cunoscuţi sau cel puţin colaboratori.
 
Silk Road, piaţa neagră online pentru tranzacţii cu droguri, folosea şi foloseşte ca monedă de schimb doar bitcoin, pentru a păstra anonimitatea părţilor. 
 
Dorit Ron şi Adi Shamir, doi matematicieni şi cercetători în ştiinţa calculatoarelor au explorat "jurnalele" tranzacţiilor cu bitcoin şi au găsit că fondatorul Silk Road a primit 1.000 de bitcoins, aproximativ 800.000 de dolari, de la unul din primele conturi Bitcoin. 
 
Descoperirea vine în sprijinul teoriilor conform cărora bitcoin este strâns legată de transferurile ilicite de bani. Însă, credibilitatea afirmaţiilor este pusă la îndoaială de faptul că speculaţiile au apărut într-o revistă sponsorizată de o bancă, instituţii care sunt principalii oponenţi ai bitcoin. 
 
Silk Road a fost închis de autorităţile din SUA, care au recuperat în jur de 144.000 de bitcoins, adică 118 milioane de dolari, reprezentând doar 22% din comisioanele site-ului. La doar o lună de la închiderea acestuia, Silk Road a apărut din nou.
 
Dread Pirate Roberts şi Satoshi Nakatomo sunt două pseudonime folosite de una sau mai multe persoane, adevăratele lor identităţie nefiind publice nici până astăzi.

×
Subiecte în articol: bitcoin
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close