Antena 3 CNN High Tech Creatorul unui cunoscut program antivirus demonstrează cum se poate debloca un iPhone. Avertisment despre FBI

Creatorul unui cunoscut program antivirus demonstrează cum se poate debloca un iPhone. Avertisment despre FBI

Creatorul unui cunoscut program antivirus demonstrează cum se poate debloca un iPhone. Avertisment despre FBI
Sursa foto: Foto: Pixabay
02 Mar 2016   •   12:27

John McAfee, creatorul programului antivirus ce îi poartă numele și candidat al Partidului Libertar la președinția SUA, s-a oferit voluntar să decripteze iPhone-ul folosit de ucigașul din San Bernardino și să ajute astfel FBI în demersul lor. 

FBI a cerut celor de la Apple să permită accesul la datele private ale utilizatorilor serviciilor sale, însă s-a lovit de refuzul companiei.

Sătul să mai aștepte un telefon din partea autorităților, McAfee a explicat în direct la Russia Today, într-un „limbaj pe care și un copil l-ar pricepe” cât de ușor este să decriptezi un telefon iPhone pe care îl ai în custodie. 

Conform lui McAfee, totul se realizează în patru pași și nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute. 


El a atras însă atenția asupra unui alt aspect. Și anume că FBI ar trebui să cunoască deja faptul că se poate decripta telefonul. „Dacă ei nu știu asta, atunci avem o problemă. Dacă ei știu și aleg să ceară celor de la Apple acces la toate datele private, atunci iar avem o problemă”, a spus McAfee.

×
Subiecte în articol: iphone FBI
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close