Antena 3 CNN High Tech Creatorul Wikileaks a scăpat de acuzaţia de viol. Mandatul de arestare, eliberat pe numele lui a fost anulat (VIDEO)

Creatorul Wikileaks a scăpat de acuzaţia de viol. Mandatul de arestare, eliberat pe numele lui a fost anulat (VIDEO)

Creatorul Wikileaks a scăpat de acuzaţia de viol. Mandatul de arestare, eliberat pe numele lui a fost anulat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
22 Aug 2010   •   17:27

Creatorul site-ului Wikileaks, specializat în publicarea neautorizată de documente secrete, a fost pus, sâmbătă, sub urmărire de justiţia suedeză. Dar nu pentru activitatea sa de pe internet, ci pentru viol şi agresiune. Mandatul de arestare a fost, însă, anulat, după ce învinuitul a respins ferm acuzaţiile.

Wikileaks a stârnit, recent, mânia Administraţiei Americane după ce a publicat zeci de mii de documente confidenţiale despre războiul din Afganistan.

Wikileaks este creaţia lui Julian Assange, un australian discret despre care nu se ştiu prea multe. El a ieşit la lumina reflectoarelor doar acum o săptămână, când Wikileaks a publicat un volum uriaş de documente confidenţiale americane despre războiul din Afganistan.

Documentele conţineau destule revelaţii neplăcute iar publicarea lor a fost denunţată de Pentagon ca o "culme a iresponsabilităţii". Assange nu a cedat, ci a anunţat că va continua publicarea documentelor. Ieri, însă, pe neaşteptate, poliţia suedeză l-a pus sub urmărire pentru viol şi agresiune.

Se pare că două femei l-au denunţat pe Assange fără să depună, totuşi, o plângere oficială. Assange, despre care nu se ştie unde se află în acest moment, a respins acuzaţiile şi, după câteva ore, mandatul de arestare a fost anulat.

Ancheta va continua însă. În acest timp, simpatizanţii sitului Wikileaks au postat pe sit mai multe mesaje în care califică afacerea drept o "lovitură sub centură".



Antena 3

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close